Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Schmiedlová o Giorgiovej: Náročná súperka, hrá agresívne

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová odvracia loptičku Talianke Martine Trevisanovej v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open 17. januára 2023 v Melbourne. Foto: TASR/AP

Zápas medzi Schmiedlovou a Trevisanovou mal pikantný náboj. Slovensko a Taliansko totiž v polovici apríla nastúpia proti sebe v kvalifikácii o postup na finálový turnaj Pohára Billie-Jean-Kingovej.

Melbourne 17. januára (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V úvodnom kole v pozícii kvalifikantky vyradila nasadenú dvadsaťjednotku Talianku Martinu Trevisanovú hladko 6:3, 6:2. Jej ďalšou súperkou bude Trevisanovej krajanka Camila Giorgiová, ktorá deklasovala Rusku Anastasiu Pavľučenkovovú 6:0, 6:1.

Zápas medzi Schmiedlovou a Trevisanovou mal pikantný náboj. Slovensko a Taliansko totiž v polovici apríla nastúpia proti sebe v kvalifikácii o postup na finálový turnaj Pohára Billie-Jean-Kingovej. Slovenka v prvom sete trikrát prelomila podanie Trevisanovej. Hrala trpezlivo od základnej čiary, robila minimum nevynútených chýb. V druhom dejstve si po dvoch brejkoch vybudovala rozhodujúci náskok 5:1 a upravila vzájomnú bilanciu s Trevisanovou na 2:1. S Giorgiovou vedie na zápasy 1:0, v roku 2015 ju zdolala vo finále halového turnaja WTA v poľských Katoviciach.

Schmiedlová nečakala, že v prvom kole hlavnej súťaže stratí proti nasadenej Trevisanovej iba päť gemov. "Poznala som súperku, mala som z nej dosť veľký rešpekt, lebo som s ňou už raz prehrala. Očakávala som veľmi ťažký zápas. Zvládla som to lepšie ako som si predstavovala," uviedla zverenka trénera Ladislava Simona pre Slovenský rozhlas. Schmiedlová štartuje v Melbourne deviatykrát, úvodnú prekážku prekonala aj v rokoch 2014, 2015 a 2021.

Proti Giorgiovej čaká ťažký zápas. "Je to náročná súperka, ale to je už na takomto turnaji každá. Hrá agresívne a má na svojom konte už niekoľko veľkých úspechov. V súvislosti s ňou si pamätám, ako som ju zdolala vo finále turnaja WTA v Katowiciach. Bolo to už veľmi dávno, ale bol to herne jeden z mojich najlepších zápasov znamenajúci zisk titulu na hlavnom okruhu. Na to asi nikdy nezabudnem," dodala Schmiedlová pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu.


ženy - dvojhra - 1. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Martina Trevisanová (Tal.-21) 6:3, 6:2
Camila Giorgiová (Tal.) - Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) 6:0, 6:1