Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Schmiedlová postúpila v Indian Wells do hlavnej súťaže

Slovenský ženský tenis bude mať v hlavnom pavúku dvojhry v Indian Wells až päťnásobné zastúpenie.

Indian Wells 5. marca (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do hlavnej súťaže na turnaji WTA v kalifornskom Indian Wells. Vo finálovom druhom kole kvalifikácie si ako nasadená dvojka poradila s Ukrajinkou Naďou Kičenokovou (23.) v dvoch setoch 6:4 a 6:4. Jej ďalšou súperkou bude Belgičanka Yanina Wickmayerová, s ktorou má priaznivú bilanciu 1:0, vlani ju zdolala v 1. kole grandslamového Roland Garros v Paríži.

"V prvom kvalifikačnom kole proti Španielke Arruabarrenovej skúsila Kaja niečo nové. Hralo sa pod osvetlením na celkom novom dvorci. Ale sedela jej hra súperky a postup mala bezpečne v rukách. Proti Ukrajinke Kičenokovej odohrala v utorok kvalitný zápas, v prvom sete brejkla súperku za stavu 2:2, v druhom si mohla záver zjednodušiť, ale za stavu 4:2 nevyužila vedenie 40:0 na zisk náskoku 5:2. Mala však kontrolu nad vývojom a je teraz sľubne rozohraná z kvalifikácie, čo proti Wickmayerovej, ktorú vlani v Paríži zdolala, môže byť výhoda," povedal pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu Schmiedlovej tréner Milan Martinec.

Slovenský ženský tenis bude mať v hlavnom pavúku dvojhry v Indian Wells až päťnásobné zastúpenie. Jana Čepelová sa v 1. kole stretne s Nemkou Juliou Görgesovou. Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová i Magdaléna Rybáriková figurujú medzi nasadenými hráčkami a v úvodnom kole majú voľný žreb. Cibulková ako turnajová dvanástka nastúpi v 2. kole proti víťazke súboja medzi Chorvátkou Donnou Vekičovou a austrálskou kvalifikantkou Oliviou Rogowskou.

Danielu Hantuchovú (29.), dvojnásobnú víťazku podujatia z rokov 2007 a 2002, čaká úspešnejšia z duelu medzi Američankou Varvarou Lepchenkovou a belgickou kvalifikantkou Alison van Uytvanckovou. Magdaléna Rybáriková (31.) si zmeria sily z víťazkou zápasu medzi Češkou Petrou Cetkovskou a Američankou Shelby Rogersovou. Nasadenou jednotkou je šampiónka Australian Open Číňanka Na Li.



kvalifikácia - finále:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (2-SR) - Naďa Kičenoková (23-Ukr.) 6:4, 6:4