Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Roland Garros: SR po prehre Schmiedlovej nemá zastúpenie v singli

Na snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová odvracia loptičku proti čiernohorskej súperke Danke Koviničovej v 2. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži vo štvrtok 26. mája 2022. Foto: TASR/AP

Slovenská tenistka nevyužila vo štvrtom geme štyri brejkbaly, v šiestom ďalšie dva, čo sa jej vypomstilo.

Paríž 26. mája (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Danke Koviničovej z Čiernej Hory podľahla 3:6, 5:7. Slovensko tak prišlo na parížskej antuke aj o posledné želiezko v singli.

Druhé kolo bolo konečnou stanicou aj pre Alexa Molčana, ktorý v stredu nestačil na obhajcu titulu Srba Novaka Djokoviča. Kvalifikant Norbert Gombos i "lucky loserka" Rebecca Šramková stroskotali hneď na úvodnej prekážke. V prvom kole so Schmiedlovou prehrala Kristína Kučová, ktorá zabojuje v piatok po boku Anastasie Potapovovej z Ruska o postup do osemfinále štvorhry proti americko-japonskej dvojici Asia Muhammadová, Ena Šibaharová.

Schmiedlová nevyužila vo štvrtom geme štyri brejkbaly, v šiestom ďalšie dva, čo sa jej vypomstilo. Koviničová získala od stavu 2:3 štyri hry za sebou a prvý set sa stal jej korisťou. Čiernohorka hrala rýchlo a agresívne, na jej konto pribúdali bekhendové winnery.

V druhom sete Schmiedlová darovala za stavu 3:4 a 0:30 súperke tri brejkbaly a Koviničová využila hneď ten prvý. Podávala na víťazstvo v zápase, ale Slovenka sa nevzdala a takisto čistou hrou na príjme sa udržala v zápase. Koncovka však patrila Koviničovej, ktorá zvládla "maratónsky" gem na vlastnom podaní a v dvanástom geme premenila hneď prvý mečbal. Upravila vzájomnú bilanciu so Schmiedlovou na 3:4. Maximom Slovenky na Roland Garros zostáva 3. kolo z rokov 2020 a 2014.

ženy - dvojhra - 2. kolo:


Danka Koviničová (ČH) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:3, 7:5