Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Schmiedlová nepostúpila do 3. kola v Miami, prehrala s V. Williamsovou

Anna Schmiedlová v súboji s Američankou V. Williamsovou v druhom kole turnaja WTA v Miami Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročná Venus Williamsová zdolala slovenskú tínedžerku za 90 minút napriek tomu, že sa dopustila až piatich dvojchýb a 35 nevynútených chýb.

Miami 22. marca (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa neprebojovala do 3. kola dvojhry na turnaji WTA v Miami.

Devätnásťročná Schmiedlová v druhom kole nestačila na skúsenú Američanku Venus Williamsovú, s ktorou prehrala 3:6, 3:6.

Tridsaťtriročná Venus Williamsová zdolala slovenskú tínedžerku za 90 minút napriek tomu, že sa dopustila až piatich dvojchýb a 35 nevynútených chýb. Zámorská tenistka hrá v Miami na svojom prvom turnaji odvtedy, čo začiatkom roka získala v Dubaji svoj 45. profesionálny titul v kariére. Schmiedlová predtým vyhrala v prvom kole nad Holanďankou Indy de Vroomeovou 7:5, 5:7 a 6:2

"Prvý zápas po návrate sa cítim dobre. Od turnaja v Dubaji som tvrdo na sebe pracovala a cítim sebavedomie pri každom pohybe a situácii na kurte," povedala pre agentúru Reuters Venus Williamsová, ktorá je v Miami nasadená ako hráčka číslo 29. "Nemám však žiadne veľké ciele. Mojím cieľom od podujatí v Dauhe a Dubaji bolo, aby som na tomto turnaji bola nasadená. A to sa podarilo. Samozrejme, že mojim ďalším cieľom je prebojovať sa do Top 20 a maximálne do Top 15. Na dosiahnutie týchto cieľov však musíte hrať dobre a ja chcem vyhrávať turnaje."


dvojhra - 2. kolo:
Venus Williamsová (29-USA) - Anna Karolína Schmiedlová (SR) 6:3, 6:3, Sloane Stephensová (17-USA) - Zarina Dijasová (Kaz.) 7:5, 6:3, Carla Suarezová-Navarrová (15-Šp.) - Chanelle Scheepersová (JAR) 6:4, 6:1, Agnieszka Radwanská (3-Poľ.) - Romina Oprandiová (Švaj.) 6:0, 6:4.