Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Schwarz bojuje o kombináciu na ZOH, po 5 rokoch sa predstaví v EP

Rakúšan Marco Schwarz, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Podľa pravidiel pre ZOH musí každý pretekár, ktorý chce štartovať v kombinácii, dosiahnuť v období od 1. júla 2019 do 16. januára 2022 aspoň jeden výsledok v zjazde ohodnotený FIS-bodmi.

Tarvis 11. januára (TASR) - Rakúsky lyžiar Marco Schwarz musí absolvovať súťaž Európskeho pohára, aby sa na ZOH 2022 v Pekingu mohol predstaviť v alpskej kombinácii. V nej získal titul na vlaňajších MS v Cortine d'Ampezzo, no jeho štart v tejto disciplíne pod piatimi kruhmi zostáva otázny.

Podľa pravidiel pre ZOH musí každý pretekár, ktorý chce štartovať v kombinácii, dosiahnuť v období od 1. júla 2019 do 16. januára 2022 aspoň jeden výsledok v zjazde ohodnotený FIS-bodmi. Dôvodom je, že olympijská kombinácia pozostáva zo slalomu a zjazdu a nie zo slalomu a super-G, ako tomu bolo na MS. Schwarz v danom období neštartoval ani v jednom zjazde.

Dvadsaťšesťročný Rakúšan sa primárne špecializuje na slalom, jazdí aj obrovské slalomy. V slalome už dvakrát triumfoval v pretekoch Svetového pohára a v minulej sezóne získal aj malý krištáľový glóbus. V tomto ročníku SP bol v slalome najlepšie jedenásty v Adelbodene. Bodovaný výsledok v zjazde mu však zatiaľ chýba. "Tento týždeň sa predstavím v zjazde Európskeho pohára v Tarvisiu. Dôvodom je súčasný reglement, inak by som nemohol na olympiáde štartovať v kombinácii," citovala agentúra APA Schwarza, ktorý sa na podujatí Európskeho pohára naposledy zúčastnil ešte pred piatimi rokmi.