Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Scolarimu sa splnil sen, je opäť trénerom brazílskej reprezentácie

Luiz Felipe Scolari Foto: TASR/AP

Podľa agentúry Reuters bude hlavným cieľom 64-ročného kormidelníka zisk šiesteho titulu svetových šampiónov na domácich MS v roku 2014.

Rio de Janeiro 29. novembra (TASR) - Staronovým trénerom brazílskej futbalovej reprezentácie sa stal Luiz Felipe Scolari, ktorý tak nahradil odvolaného Mana Menezesa.

Scolariho, ktorý priviedol "kanárikov" v roku 2002 k piatemu a zároveň poslednému titulu, predstavila Brazílska futbalová (CBF) konfederácia na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Podľa agentúry Reuters bude hlavným cieľom 64-ročného kormidelníka zisk šiesteho titulu svetových šampiónov na domácich MS v roku 2014. Opätovnú premiéru na reprezentačnej lavičke by mal Scolari absolvovať vo februári 2013 proti Anglicku.

"Cítim sa byť oveľa motivovanejší, mladší a schopnejší. Vždy máme za cieľ získavať tituly. V tomto momente síce nie sme v pozícii favoritov, ale hodláme sa do nej dostať v priebehu času. Tretie alebo štvrté miesto nie je zaujímavé pre krajinu, ktorá už majstrovstvá sveta vyhrala päťkrát," povedal muž s prezývkou Felipao, resp. Big Phil na tlačovej konferencii po uvedení do funkcie.

"V každom zápase, keď viedol Brazíliu, nesmierne túžil po víťazstvách. Je to skvelá voľba, je tým pravým menom, ktoré má viesť Brazíliu na domácom šampionáte," uviedla ďalšia brazílska futbalová legenda Zico na margo Scolariho, ktorého bilancia na reprezentačnej lavičke "kanárikov" bola 26 zápasov, 19 výhier, 1 remíza a 6 prehier.

Predstavitelia CBF tiež oznámili nové meno technického riaditeľa, ktorým bude Carlos Alberto Parreira. Ten viedol reprezentáciu na MS v 1994 a podarilo sa mu s tímom vybojovať štvrtý titul majstrov sveta.