Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Sedem členov japonskej výpravy malo pozitívny test na COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dušan Hein

Spoločné vyhlásenie Svetovej atletiky, Japonskej asociácie atletických federácií a amerických organizátorov uvádza, že epidémia zasiahla vytrvalcov a ich kolegov na šampionáte v Oregone.

Eugene 17. júla (TASR) - Sedem členov japonskej výpravy malo na MS v atletike pozitívny test na ochorenie COVID-19. Boli medzi nimi dvaja maratónski bežci, štyria členovia podporného tímu aj hlavný tréner. Identitu osôb, ktoré zostanú päť dní v izolácii, nezverejnili.

Spoločné vyhlásenie Svetovej atletiky (WA), Japonskej asociácie atletických federácií (JAAF) a amerických organizátorov uvádza, že epidémia zasiahla vytrvalcov a ich kolegov na šampionáte v Oregone. "Podnikáme kroky na zabránenie šírenia COVID-19 v rámci japonskej delegácie, ako aj medzi všetkými tímami na majstrovstvách. Všetci športovci boli plne zaočkovaní, čo je podmienka účasti na týchto majstrovstvách," píše sa v stanovisku, z ktorého citovala agentúra AFP.

Britská atlétka Morgan Lakeová v sobotu povedala, že bola nútená odstúpiť z MS po pozitívnom teste na koronavírus. Podľa vlastných slov strávila päť dní v izolácii bez toho, aby vykazovala akékoľvek príznaky ochorenia, ale stále mala pozitívny test na vírus.