Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Šéf austrálskeho futbalu Löwy je po operácii mozgu

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Rodák z Fiľakova, ktorý roky žije v Austrálii, nešťastne spadol z pódia pri dekorovaní šampióna A-League.

Sydney 21. júla (TASR) - Prezident Austrálskej futbalovej federácie (FFA) Frank Löwy absolvoval operáciu mozgu v dôsledku zranenia hlavy, ktoré utrpel ešte v máji pri páde z pódia. Zákroku sa podrobil na nemenovanej klinike v Európe, informovala agentúra AP.

Rodák z Fiľakova, ktorý roky žije v Austrálii, nešťastne spadol z pódia pri dekorovaní šampióna A-League. Aj keď pôvodné správy hovorili, že sa 84-ročný Löwy vyhol zraneniam, v dôsledku úrazu hlavy sa mu vytvoril v mozgu subdurálny hematóm. Počas dovolenky v Európe mu prišlo zle a musel okamžite na operáciu.

"Z nemocnice ho už prepustili a očakáva sa jeho plné zotavenie. V rekonvalescencii by mal pokračovať v Austrálii," uviedla vo vyhlásení spoločnosť Westfield Corporation na adresu jej predsedu.

Löwy odišiel z rodného Fiľakova ako 12-ročný, najprv žil v Palestíne, až neskôr sa odsťahoval do Sydney. Tam sa stretol s budúcim partnerom Johnom Saundersom, s ktorým vytvoril Westfield Development Corporation. Počas ďalších 30 rokov sa im podarilo vybudovať sieť nákupných centier v celej Austrálii a USA. V súčasnosti je Löwy jedným z najbohatších mužov v Austrálii. Prezidentom tamojšieho futbalového zväzu sa stal v roku 2003.