Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Šéf FC Schalke 04 ponúkol svoje laboratórium na testovanie hráčov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prezident futbalového klubu Clemens Tönnies vlastní firmu, ktorá sa zaoberá produkciou mäsových výrobkov a je ochotná pomôcť DFL, ak by tá nemala k dispozícii dostatočné množstvo testovacích kapacít.

Gelsenkirchen 18. apríla (TASR) - Prezident FC Schalke 04 Clemens Tönnies ponúkol predstaviteľom Nemeckej futbalovej ligy (DFL) možnosť testovať hráčov na nový koronavírus v jeho laboratóriu. Tönniesova firma sa zaoberá produkciou mäsových výrobkov a je ochotná pomôcť DFL, ak by tá nemala k dispozícii dostatočné množstvo testovacích kapacít.

"Rozhodnutie je teraz na DFL. Ak by mala dostatok testovacích kapacít, ponúkneme potom svoju pomoc iným," citovala Tönniesa agentúra DPA. Najvyššiu nemeckú futbalovú súťaž z dôvodu šíriaceho sa koronavírusu prerušili predbežne do 30. apríla, no jej predstavitelia dúfajú, že ju budú môcť opätovne spustiť v máji bez divákov. V tom prípade by však museli hráčov, trénerov a ďalších členov realizačného tímu bundesligových klubov pravidelne a rýchlo testovať na koronavírus. Podľa odhadov by bolo potrebné vykonať do konca sezóny približne 20.000 testov.