Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Šéf švédskej SHL požiadal domácu federáciu, aby ukončila sezónu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vo Švédsku evidovali k 15. marcu 961 infikovaných osôb a dve úmrtia.

Štokholm 15. marca (TASR) - Riaditeľ Švédskej hokejovej ligy (SHL) Michael Marshall uviedol, že požiadal Švédsku hokejovú federáciu (SIHA) o predčasné ukončenie sezóny. Vedenie súťaže sa v sobotu vzhľadom na epidémiu koronavírusu rozhodlo odložiť zápasy nadchádzajúcej vyraďovacej časti. Prvé duely predkola play off posunuli predbežne na 24. marec.

"Vzhľadom na odporúčania, zdravotný stav hráčov a zodpovednosť všetkých pre zabránenie šírenia koronavírusu sme požiadali Švédsku hokejovú federáciu, aby zrušila play off. Hokej sa musí hrať pre ľudí. A ak to nie je možné a stále existuje riziko infekcie, potom neexistuje iná cesta," citoval Marshalla denník Aftonbladet.

V prípade pozitívneho rozhodnutia zostane jedinou ligou v Európe, ktorá naďalej organizuje súťaže, nadnárodná KHL. O osude SHL by sa malo rozhodnúť v pondelok dopoludnia. "Či vyhlásime majstra, to v tejto chvíli neviem povedať. Počkajme si ešte chvíľu a potom budeme vedieť odpovede na všetky otázky," dodal Marshall.

Vo Švédsku evidovali k 15. marcu 961 infikovaných osôb a dve úmrtia. Počet smrteľných obetí nového koronavírusu SARS-CoV-2 sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo zvýšil na 5833, v 142 krajinách sveta ho diagnostikovali u 156.400 osôb.