Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Šéf Turné štyroch mostíkov očakáva čoskoro debut ženskej edície

Nemecký skokan na lyžiach Karl Geiger sa stal víťazom úvodného podujatia 69. ročníka Turné štyroch mostíkov 29. decembra 2020 v Oberstdorfe. Foto: TASR/AP

Ženy nemali dlho v tejto disciplíne ani Svetový pohár, ktorého úvodný ročník sa začal pred desiatimi rokmi.

Oberstdorf 28. decembra (TASR) - Prezident Turné štyroch mostíkov Peter Kruijer očakáva čoskoro debut ženskej verzie prestížneho podujatia. Mužská súťaž má tradíciu od roku 1953, koná sa na prelome decembra a januára. Tohtoročná jubilejná sedemdesiata edícia sa začína v stredu v Oberstdorfe a skončí sa budúci štvrtok (6.1.) v rakúskom Bischofshofene.

"Ženskú edíciu turné by sme chceli na Medzinárodnej lyžiarskej federácii (FIS) zaregistrovať na jar a začať v nasledujúcom roku. To je moje želanie," povedal Kruijer. Hovorí, že je treba ešte vyriešiť televízne práva, prémie a ďalšie záležitosti vrátane ubytovania v rezortoch, ktoré bývajú na prelome rokov vypredané.

Ženy nemali dlho v tejto disciplíne ani Svetový pohár, ktorého úvodný ročník sa začal pred desiatimi rokmi. Ich prvé novoročné podujatie v Ljubne má rovnaký termín ako zastávka turné v Garmisch-Partenkirchene. "Som rada, že máme na Nový rok Ljubno, no nie sú to štyri mostíky. Chceme rovnaký systém ako muži," povedala nemecká skokanka Selina Freitagová. Informácie priniesla DPA.