Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Šéfovi Bayernu Mníchov Rummeniggemu sa páči play off LM na jeden zápas

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Európska futbalová únia (UEFA) pristúpila k tomuto modelu pre pandémiu koronavírusu, záverečná fáza sa odohrá v Lisabone.

Mníchov 11. augusta (TASR) - Predsedovi nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Karlovi-Heinzovi Rummeniggemu sa pozdáva formát play off Ligy majstrov na jeden zápas. Európska futbalová únia (UEFA) pristúpila k tomuto modelu pre pandémiu koronavírusu, záverečná fáza sa odohrá v Lisabone.

"Bude to veľmi napínavé a pre fanúšikov zážitok. Za normálnych okolností z dvojzápasu väčšinou postúpi lepší tím, ale v prípade jedného duelu sa môže stať hocičo. Tento formát pripomína majstrovstvá sveta za účasti najlepších európskych klubov," citovala Rummeniggeho agentúra DPA.

Prezident UEFA Aleksander Čeferin predbežne vylúčil, že by súčasný formát zopakovali aj v budúcnosti, ale Rummenigge by bol zdržanlivejší pred plánovanou reformou súťaže v roku 2024: "Nemyslím si, že potrebujeme rozšíriť skupinovú fázu, to oberá fanúšikov o napätie. Skôr by sme mali 'okoreniť' vyraďovačku."