Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Šejk Jassim predložil piatu, poslednú ponuku na kúpu Manchestru United

Legenda anglického futbalu Bobby Charlton pózuje s olympijskou pochodňou pred manchesterským štadiónom Old Trafford. Foto: TASR/AP

Záujem o Manchester má aj britský miliardár Jim Radcliffe.

Manchester 7. júna (TASR) - Katarský šejk Jassim bin Hamad Al-Thani predložil vylepšenú piatu a poslednú ponuku na kúpu anglického futbalového klubu Manchester United. Ak do piatku nedostane odpoveď, plánuje sa stiahnuť z rokovaní. Informovala o tom agentúra AFP.

Piata ponuka sa týka 100-percentnej kontroly nad klubom. United v novembri oznámili, že správna rada skúma "strategické alternatívy na posilnenie rastu klubu", pričom jednou z možností je úplný predaj. Súčasní majitelia, rodina Glazerovcov, si United cenia na šesť miliárd libier a na dohľad nad procesom predaja prizvali spoločnosť Raine Group.

Záujem o Manchester má aj britský miliardár Jim Radcliffe. Zakladateľ spoločnosti INEOS, ktorý minulý rok neuspel pri pokuse o kúpu Chelsea, chce údajne podiel vo výške viac ako 50 percent. To by umožnilo Glazerovcom zostať v klube.

United prehrali v sobotňajšom finále Pohár FA vo Wembley s mestským rivalom City 1:2. Spolumajiteľ Avram Glazer ignoroval otázky médií o prevzatí klubu, keď odchádzal cez priestor na rozhovory.