Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Šampionát definitívne bez Sekeru, musí na operáciu brušného svalstva

Hokejový obranca Andrej Sekera. Foto: TASR/Martin Baumann

Andrej Sekera neposilní slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta v Bielorusku.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Hokejový obranca Andrej Sekera definitívne neposilní slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta v Bielorusku. Dôvodom je zranenie brušných svalov, ktoré mu nedovolí v poradí šiestu účasť na svetovom šampionáte.

"Andrej v piatok podstúpi operáciu brušného svalstva u špecialistu vo Philadelphii. Veľmi ho mrzí, že nemôže posilniť náš tím, ale je to zranenie, kvôli ktorému nemohol nastúpiť už na posledné zápasy Caroliny. Andrej bol pre nás kľúčovým obrancom a vzhľadom na výbornú sezónu, ktorú u 'hurikánov' prežíval, by bezpochyby patril medzi lídrov mužstva nielen na ľade, ale aj v kabíne," povedal pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora.

"S Andrejom sme počítali ako s lídrom obrany. Žiaľ, musíme sa zmieriť s tým, že nás neposilní. Andrej dlho nevedel, či to má iba narazené alebo natrhnuté, až včera špecialista rozhodol, že musí na operáciu. Žiaľ, zranenia sa v hokeji stávajú, nedá sa s tým nič robiť," povedal tréner Vladimír Vůjtek.

Dvadsaťsedemročný bek zažíval v zámorí jednu z najlepších sezón v kariére. V Caroline nastupoval pravidelne v prvej "lajne" a v 74 dueloch si pripísal na konto jedenásť gólov a celkovo 44 bodov, čím výrazne prekonal svoje doterajšie maximum zo sezóny 2010/11 (29 bodov). V produktivite tímu mu patrí tretie miesto za útočníkmi Ericom Staalom a Jeffom Skinnerom, pričom medzi všetkými zadákmi NHL figuruje na 15. mieste. Sekera nechýbal ani v tíme reprezentačného trénera Vladimíra Vůjteka na uplynulých ZOH v Soči, kde v štyroch dueloch zaznamenal dve asistencie.