Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Senegal dostal od FIFA pokutu za laser v tvári Salaha

Egyptský futbalový reprezentant Mohammed Salah Foto: TASR/AP

Senegal prehral v prvom stretnutí play off na pôde Egypta 0:1, v odvete zvíťazil rovnakým výsledkom a na MS 2022 postúpil vďaka triumfu v rozstrele 3:1.

Zürich 2. mája (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala Senegal pokutou 175.000 švajčiarskych frankov za neprístojnosti fanúšikov v odvetnom zápase africkej baráže o účasť na MS 2022 proti Egyptu. Domáci priaznivci sa neférovým spôsobom prezentovali počas záverečného jedenástkového rozstrelu, v ktorom útočníka hostí Mohameda Salaha oslepili laserom.

Tvár hviezdy Liverpoolu sa zazelenala od silného laserového svetla a Salah svoj pokus následne namieril nad brvno. Senegal napokon v rozstrele zvíťazil, keď rozhodujúcu jedenástku premenil v piatej sérii Salahov klubový spoluhráč Sadio Mane. FIFA pri výške pokuty zohľadnila aj pozápasovú inváziu senegalských fanúšikov na trávnik, banner s ofenzívnym textom a zlyhanie domáceho zväzu "pri zabezpečení práva a poriadku na štadióne". Senegalská reprezentácia musí takisto odohrať najbližší domáci súťažný zápas bez prítomnosti divákov, informovala agentúra AP.

Senegal prehral v prvom stretnutí play off na pôde Egypta 0:1, v odvete zvíťazil rovnakým výsledkom a na MS 2022 postúpil vďaka triumfu v rozstrele 3:1. Na šampionáte sa predstaví v A-skupine spoločne s Holandskom, domácim Katarom a Ekvádorom.

FIFA takisto udelila pokutu 150.000 švajčiarskych frankov Nigérii, ktorej rovnako uzavrela štadión na jeden reprezentačný domáci zápas. Nigérijský zväz pyká za správanie fanúšikov v Abuji, ktorí zaplavili ihrisko a dopustili sa aj ďalších výtržností po vyradení Ghanou v baráži MS 2022. Pokuty musia zaplatiť aj národné federácie Konga (128.000 CHF) a Libanonu (103.000 CHF).