Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Senica s obmeneným kádrom a novým koučom chce úspech

Nový ročník najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň liga 2013/2014 otvorí FK Senica 13. júla 2013 v domácom zápase proti FC Spartak Trnava. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Corgoňligová ouvertúra čaká Seničanov v sobotu. Na domácom štadióne privíta FC Spartak Trnava.

Senica 9. júla (TASR) - Slovenský futbalový vicemajster FK Senica ide do novej sezóny Corgoň ligy, resp. Európskej ligy UEFA 2013/2014 s cieľom dobyť popredné priečky tabuľky a dobre reprezentovať krajinu v európskom pohári.

O ambíciách Záhorákov v novom ročníku, o novinkách v klube či zhodnotení krátkeho prípravného obdobia na tradičnej predsezónnej tlačovej konferencii referovali v utorok prezident FK Senica Viktor Blažek, športový riaditeľ Dušan Vrťo, nový kormidelník Záhorákov Eduard Pagáč a staronový kapitán Tomáš Kóňa. Informácie z TK priniesla oficiálna webová stránka klubu.

"Rozpočet klubu sa výraznejším spôsobom nezmenil. Pohybuje sa približne na úrovni dvoch miliónov eur. Procesy v klube sa však zefektívnili a skvalitnili. Čo sa týka infraštruktúry, začiatkom októbra by sme chceli vstúpiť do 2. fázy rekonštrukcie štadióna. Presnejšie, zrekonštruovať by sa mala tribúna C, oproti hlavnej. Do začiatku jarnej časti Corgoň ligy by mala tribúna stáť. Táto etapa modernizácie je zhruba vyčíslená na 1,5 milióna eur. Ak sa bavíme o celkovej modernizácii hlavného štadiónu, čiastka sa pohybuje niekde na úrovni 5,5 – 6 miliónov eur. V tejto súvislosti ma trocha mrzí plánované prerozdelenie štátnych dotácií. V piatok je zasadanie mimoriadnej Konferencie SFZ. Otvorene poviem, že chcem sa na to pýtať. Nie sú mi celkom jasné niektoré rovnice, na základe ktorých sa dotácie prerozdeľujú," cituje www.fksenica.eu prezidenta klubu.

Blažek priblížil aj športové ciele: "Sme stabilizovaný klub. Už tretí rok po sebe hráme Európsku ligu, čo je pre nás výborný výsledok. Naše ciele sú jasné. V pohároch chceme dôstojne reprezentovať Slovensko. V Corgoň lige by sme sa chceli pohybovať na popredných priečkach. I tento rok máme túžbu prebojovať sa do pohára, no nie je to top cieľ klubu. Mám radosť, že sa zvýšila návštevnosť v domácich zápasoch, za čo patrí vďaka predovšetkým novému fanklubu Železná únia 1921."

Po prezidentovi klubu sa chopil slova Dušan Vrťo, športový riaditeľ FK Senica: "Letná príprava začala podľa plánu. Odohrali sme 8 kvalitných stretnutí. Skúšali sme množstvo hráčov. Niektorí ostali, iní museli odísť. Verím, že tí, čo posilnili farby klubu, ho budú hrdo reprezentovať."

Novým kormidelníkom, ktorý na lavičke vystriedal Vladimíra Koníka, je Eduard Pagáč. Tridsaťpäťročný tréner prichádza z mládežníckych štruktúr. "V prvom rade chcem povedať, že máme kvalitný realizačný tím. Okrem ľudí, ktorí v ňom už pracovali aj po minulé roky, pribudol Stanislav Macek, ktorého som si sám vybral. Je pre mňa dôležité, že máme rovnaký pohľad na futbal, a že si rozumieme po ľudskej stránke. Tím ako celok pracuje výborne. Čo sa týka zmien, odišlo 11 hráčov a prišlo 10. Z toho štyria dorastenci a šesť futbalistov zvonku. Výsledky v príprave neboli pre mňa až také dôležité. Zamerali sme sa trochu na iný štýl futbalu. So samotným herným prejavom som však spokojný," uviedol Pagáč.

Ako posledný dostal priestor staronový kapitán FK Senica Tomáš Kóňa. Zvyčajne si vodcu vyberá anonymným hlasovaním kabína, tentoraz to však nebolo nutné. Všetci sa zhodli, že to bude Kóňa. „Môžem povedať klasickú kapitánsku frázu. Tešíme sa na ligu. Dodám však ešte jedno. Dávno som nepôsobil v tíme, ktorý ma taký charakter."

Corgoňligová ouvertúra čaká Seničanov v sobotu. Na domácom štadióne privíta FC Spartak Trnava.

.
Káder FK Senica:

brankári: Michal Šulla, Ján Malec, Pavol Kamesch

obrancovia: Petr Pavlík, Erich Brabec (obaja ČR), Róbert Pillár, Cristovam Roberto Ribeiro Da Silva (Braz.), Peter Šenk, Pavel Čermák (ČR)

stredopoliari: Tomáš Kóňa, Jaroslav Diviš (ČR), Juraj Križko, Milan Jirásek, Martin Zeman (obaja ČR), Lukáš Opiela, Tomáš Komara, Denis Ventúra, Tomáš Kapusta

útočníci: Juraj Piroska, Jan Kalabiška (ČR), Lamine Diarrassouba (Pobr.Slon.), Alexander Jakubov, Hiago de Oliveira Ramiro (Braz.)

Odchody:
koniec zmluvy: Ján Gajdošík, Martin Ďurica, Patrik Mráz, Matej Krajčík, Pavol Masaryk, Stef Wijlaars, koniec hosťovania: Rolando Blackburn (FC Chorillo), Martin Babic (ViOn Zlaté Moravce), Milan Švenger (Sparta Praha) odišli na hosťovanie: Peter Štepanovský (Spartak Trnava), Miroslav Sedlák (DAC Dunajská Streda – v riešení), Ivan Hladík (v riešení), Petr Hošek (DAC Dunajská Streda – v riešení), Michal Vilkovský (FC ŠTK Šamorín – v riešení), Tomáš Vrťo (MFK Frýdek Místek – v riešení)

Príchody:
prestupy: Pavel Čermák (Viktoria Žižkov), Lukáš Opiela (FK Mladá Boleslav), hosťovanie: Martin Zeman, Alexander Jakubov (Sparta Praha), Hiago de Oliveira Ramiro, Cristovam Roberto Ribeiro Da Silva (Arapongas EC, Braz.), prišli z dorastu: Peter Šenk, Tomáš Komara, Tomáš Kapusta, Denis Ventúra, návrat z hosťovania: Malec Ján (DAC Dunajská Streda)