Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Senica predala 573 vstupeniek na virtuálny zápas so Salzburgom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Peniaze, ktoré sa klubu podarilo vyzbierať prostredníctvom tohto zápasu budú využité na financovanie bežných výdavkov klubu.

Senica 21. mája (TASR) - Slovenský futbalový fortunaligista FK Senica vyzbieral za stredajší virtuálny zápas s Red Bullom Salzburg viac ako 2500 eur. Celkovo sa počas dvoch týždňoch predalo 573 vstupeniek.

"Touto cestou by sme sa chceli v mene nášho klubu poďakovať každému jednému fanúšikovi, ktorý sa rozhodol zakúpiť si na tento zápas virtuálnu vstupenku. Každé jedno vyzbierané euro je v momentálnej situácii pre klub obrovskou finančnou pomocou," uviedol na webe FK Senica mediálny manažér klubu Igor Tabiš.

Odvetný zápas 3.kola Európskej ligy UEFA 2011/12 proti Salzburgu mal byť pôvodne pre fanúšikov k dispozícii aj formou youtube prenosu na klubovom kanáli. "Od spustenia predaja virtuálnych lístkov na tento zápas sme usilovne pracovali aj na sprostredkovaní vysielania samotného zápasu. Ten sme plánovali priniesť fanúšikom klubu prostredníctvom nášho youtube kanálu. Celý záznam zápasu z roku 2011 sa nám podarilo získať, neboli sme však úspešní čo sa týka digitalizácie záznamu z pôvodnej dátovej pásky, na ktorú bol zápas v tom čase nahrávaný," vysvetlil Tabiš.

Peniaze, ktoré sa klubu podarilo vyzbierať prostredníctvom tohto zápasu budú využité na financovanie bežných výdavkov klubu. "Kvôli pandémii koronavírusu sme boli ukrátení o reálne súťažné zápasy v tejto sezóne, na druhej strane však prišla táto forma virtuálnych zápasov. V blízkej budúcnosti preto uvažujeme, že by sme podobný zápas nášho klubu zopakovali," dodal Tabiš.