Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Senica a Ružomberok postúpili do semifinále Slovenského pohára

Petr Pavlík zo Senice v hlavičkovom súboji s Michalom Obročníkom zo Zlatých Moraviec v odvete štvrťfinále Slovnaft Cup-u vo futbale medzi ViOn Zlaté Moravce a FK Senica 5. novembra 2013 v Zlatých Moravciach. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Senica vyhrala na ihrisku Zlatých Moraviec 1:0. Ružomberok doma prehral s Trnavou 2:1, no prvý zápas vyhrali Ružomberčania 3:1 a idú ďalej.

Zlaté Moravce 5. novembra (TASR) - Corgoňligový klub FK Senica sa stal ďalším semifinalistom Slovenského pohára - Slovnaft Cupu po zvládnutom dvojzápase so Zlatými Moravcami. Víťazstvo ViOn-u 2:1 z prvého stretnutia v Senici bolo anulované a následne skontumované v prospech domácich pre neoprávnený štart Lukáša Mihálika v drese Zlatých Moraviec. Senica mala pred odvetou všetko vo svojich rukách a po víťazstve 1:0 vďaka gólu Ventúru z 90. minúty postúpila do semifinále.




ViOn Zlaté Moravce - FK Senica 0:1 (0:0)



Gól: 90. Ventúra. Rozhodoval: Michlian. ŽK: Obročník, Bolinha, Chrappan - Tsoumou, Piroska, Jirásek, Pavlík, 500 divákov

/prvý zápas 0:3 kontumačne, postúpila Senica/

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Candrák, Chrappan, Pintér, Chren - Obročník (77. Vaniš) - Orávik, Babic (30. Sabo), Bolinha, Pribula - Bernáth (46. Mazan)

FK Senica: Šulla - De Oliveira, Pavlík, Križko, Kalabiška - Kóňa - Diviš - Piroska (83. Ventúra), Jirásek (88. Komara), Hiago - Tsoumou (72. Kosorin)


Priebeh zápasu

V hustom daždi úvodného dejstva odvetného štvrťfinálového stretnutia prinieslo typický medzišestnástkový futbal s malým množstvom šancí. V 12. minúte posunul Orávik Babicovi, ktorý polovysokou strelou spoza šestnástky mieril tesne vedľa pravej žrde Šuullovej bránky. V 31. minúte napriahol z osemnástich metrov Jirásek, jeho prudký projektil smerujúci do šibenice však Kuciak vyrazil. V 39. minúte skúšal šťastie opäť agílny Jirásek, no ani tentoraz nepochodil.

Obraz hry sa príliš nezmenil ani po zmene strán. Obe mužstvá produkovali futbal, v ktorom bolo príliš veľa nepresností. V 59. minúte sa ocitol v dobrej pozícii Bolinha, strelou z hranice šestnástky trafil iba Pavlíka. Na opačnej strane po kombinácii Hiaga s Jiráskom netrafil z piatich metrov bránu domácich Tsoumou. V 70. minúte neprekvapil ani Diviš z uhla pozorného Kuciaka. O päť minút neskôr skrotil strelu striedajúceho Saba na druhej strane Šulla a rovnako úspešne si brankár Senice počínal aj v 85. minúte pri strele Orávika. Rozhodnutie priniesla posledná minúta duelu, keď po zmätkoch v pokutovom území domácich poslal loptu do siete Ventúra - 0:1.

Hlasy


Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: "Karty boli rozdané už pred stretnutím. Chceli sme dať rýchly gól, avšak prehustený stred poľa nám robil problém. Urobili sme zmeny v zostave, v závere sme však aj tak inkasovali. Už sa pozeráme na nasledujúci ligový duel."

Eduard Pagáč, tréner Senice: "Boli sme si vedomí výsledku, s ktorým sme do Zlatých Moraviec prišli. Nechceli sme inkasovať, čo sa nám aj podarilo. V závere sme strelili gól a ten nám priniesol víťazstvo."



Ružomberku stačila na postup i prehra



Adam Zreľák z MFK (vpravo) a Peter Nworah zo Spartaka počas odvetného zápasu štvrťfinále Slovnaft Cup-u medzi MFK Ružomberok a FC Spartak Trnava v Ružomberku v utorok 5. novembra 2013.
Foto: TASR/Dušan Hein
Futbalisti MFK Ružomberok postúpili do semifinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu po úspešne zvládnutom štvrťfinálovom dvojzápase so Spartakom Trnava. Po víťazstve 3:1 v prvom stretnutí zverenci Jozefa Vukušiča síce s Trnavou v utorňajšej domácej odvete prehrali 1:2, ale stačilo im to na miestenku medzi kvartetom najlepších.

MFK Ružomberok – Spartak Trnava 1:2 (1:0)



Góly: 10. Zošák, 74. Banovič, 90.+2 E. Sabo. Rozhodoval: Fajčík, ŽK: Tawamba - Nworah, ČK: 90.+1 Nikolič (Ružomberok), 1812 divákov.

/prvý zápas 3:1, postúpil Ružomberok/

Zostavy a striedania:

MFK Ružomberok: M. Nikolič – Nosek (73. L. Lupták), Greššák, Adamovič, P. Maslo – Ďubek, Mart. Nagy, Zošák (89. Lovás), Zreľák – Tawamba – Lačný (81. Almaský)

Spartak Trnava: Strapák – E. Sabo, Banovič, Janečka, Ciprys – Kuzma, Procházka – Schranz (46. Štepanovský), Vlasko (70. Hodek), Mikovič (46. J. Chovanec) – Nworah


Priebeh zápasu
V 3. minúte zahrával Ďubek prvý rohový kop zápasu, ale Zreľák hlavou minul bránu Spartaka. V 10. minúte sa menilo skóre prvýkrát, keď Ďubek spätnou prihrávkou naservíroval loptu Zošákovi a ten ľavačkou k žrdi otvoril skóre – 1:0. O šesť minút neskôr sa na opačnej strane v sľubnej streleckej pozícii ocitol Schranz, no koncovka mu nevyšla podľa predstáv. Po prvom polčase tak viedol Ružomberok nad Trnavou 1:0.

V druhom polčase sa obraz hry zmenil. Domáci stavili na "udržiavaciu" taktiku, keďže v sumáre oboch štvrťfinálových duelov viedli 4:1. Trnava prevzala iniciatívu a v 74. min. súperove ofenzívne vypnutie potrestala. Najprv Nikolič bravúrne zlikvidoval Sabovu hlavičku, no pri dorážke Banoviča už nemal šancu – 1:1. V 80. min. ružomberský gólman kryl Chovancovu strelu k žrdi. Ružomberčania v druhej polovici ani raz neohrozili brankára Spartaka Strapáka. V nadstavenom čase uvidel brankár MFK Nikolič za faul červenú kartu a z nariadenej jedenástky E. Sabo (do ružomberskej brány sa postavil hráč z poľa Lovás), upravil na konečných 1:2.

Hlasy trénerov:



Jozef Vukušič (Ružomberok): "Zápas ovplyvnili poveternostné podmienky – dážď a veľmi ťažký terén, na ktorom sa nedalo kombinovať a produkovať našu hru. Trnava išla na maximum, bojovala, chcela ešte zvrátiť vývoj štvrťfinálovej série. V súčte oboch zápasov sme zaslúžene postúpili do semifinále a to je pre nás podstatné. Z tohto pohľadu je to v poriadku. No mrzí ma červená karta, ktorú sme v závere zbytočne inkasovali. Nikto nevedel za čo bola."

Juraj Jarábek (Trnava): "Hrali sme o svoju česť, pretože Ružomberok nás dva razy doma vytrestal, či už v pohári alebo v lige. Chlapcom som zdôrazňoval, že pohár je špecifický a šanca stále ešte žije. Do zápasu sme nevstúpili dobre, súper sa ujal vedenia po šťastnej a navyše tečovanej strele. Dnes chlapci ukázali charakter, hrali veľmi dobre, zabrali stopéri, Banovič, ktorého sme vytiahli z juniorky bol excelentný, vymazal Tawambu. Pomaličky sme zdvíhali hlavu, druhý polčas sme trpezlivo hrali, vyrovnali, len škoda, že druhý gól neprišiel skôr."