Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Senický útočník Blackburn v kádri Panamy na Copa Centroamericana

Foto: TASR/Michal Svítok

Na šampionáte sa zúčastní sedem krajín – Belize, Kostarika, Salvádor, Guatemala, Honduras, Nikaragua a Panama.

Senica 26. decembra (TASR) - Útočník corgoňligového klubu FK Senica Rolando Blackburn si opäť oblečie dres futbalovej reprezentácie Panamy. V dňoch 18.–27. januára bude podľa informácie oficiálnej internetovej stránky Senice reprezentovať svoju rodnú krajinu na majstrovstvách strednej Ameriky s názvom Copa Centroamericana 2013 (v minulosti pohár UNCAF), ktoré sa konajú v Kostarike.

Na šampionáte sa zúčastní sedem krajín – Belize, Kostarika, Salvádor, Guatemala, Honduras, Nikaragua a Panama. Všetky zápasy bude hostiť národný štadión Estadio Nacional v hlavnom meste Kostariky San José. Panama figuruje v B-skupine spolu so Salvádorom a Hondurasom. Ešte predtým sa výber Panamy stretne dvakrát s Guatemalou. Oba prípravné zápasy odohrajú zverenci Julia Cesara Delyho Valdesa pred vlastnými fanúšikmi (10. a 13. januára 2013). Panamu čakajú aj náročné boje vo štvrtej kvalifikačnej skupine o postup na MS 2014. Prvý zápas je na programe 7. februára 2013 na domácej pôde proti Kostarike.

"Rolando Manrique Blackburn Ortega v rámci kvalifikácie na MS 2014 nastúpil v drese Panamy štyrikrát. Dvakrát figuroval v základnej zostave. Za 194 odohratých minút stihol streliť i dva góly. Presnými zásahmi sa podieľal na výhre proti Kanade (2:0) a Dominikánskej republike (3:0)," uvádza web FK Senica.