Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Sereď nedostane licenciu, v stredu zasadne mimoriadne Prezídium ÚLK

Na snímke radosť hráčov Serede z víťazstva a postupe do TOP 6 nadstavbovej časti po skončení zápasu 21. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FK Senica - ŠKF Sereď v nedeľu 20. februára 2022 v Senici. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Stredajšie zasadnutie sa bude zaoberať najmä dvoma témami, ktoré súvisia s neudelením licencie pre ŠKF ORION TIP Sereď.

Bratislava 17. mája (TASR) - ŠKF ORION TIP Sereď nepodal odvolanie proti prvostupňovému rozhodnutiu licenčného konania Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Znamená to, že v nasledujúcej sezóne nebude figurovať vo Fortuna lige. Únia ligových klubov (ÚLK) zvolala k vzniknutej situácii mimoriadne Prezídium ÚLK.

Stredajšie zasadnutie sa bude zaoberať najmä dvoma témami, ktoré súvisia s neudelením licencie pre ŠKF ORION TIP Sereď. Bude riešiť play off o Európsku konferenčnú ligu a baráž o účasť vo Fortuna lige.

"Je dôležité, aby sme našli v oboch prípadoch spravodlivé športové riešenie v súlade s normami SFZ a ÚLK. Keďže neudelenie licencie sa týka aj európskych súťaží, Sereď nenastúpi ani do play off o Európsku konferenčnú ligu. Prezídium sa bude zaoberať aj barážou o účasť vo Fortuna lige. Informácie o tom, že Banská Bystrica je už fortunaligová, nie sú v tejto chvíli pravdivé. Prezídium ÚLK je najvyšší orgán riadiacej organizácie Fortuna ligy a tvorí ho všetkých dvanásť klubov aktuálneho súťažného ročníka, o týchto športovo-technických otázkach musí rozhodnúť Prezídium ÚLK, ktoré mimoriadne zasadne v stredu," povedal výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák na webe fortunaliga.sk.