Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Serena Williamsová chce stihnúť Wimbledon

Americká tenistka Serena Williamsová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Štyridsaťročná Američanka nehrala od skrečovaného duelu v 1. kole vlaňajšieho Wimbledonu, kde si roztrhla zadný stehenný sval v pravej dolnej končatine.

Miami 7. apríla (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová sa ešte nechystá zavesiť raketu na klinec. Dúfa, že sa po zranení stihne vrátiť na grandslamový turnaj vo Wimbledone, ktorý je na programe na prelome júna a júla.

Štyridsaťročná Američanka nehrala od skrečovaného duelu v 1. kole vlaňajšieho Wimbledonu, kde si roztrhla zadný stehenný sval v pravej dolnej končatine. Špekulácie o konci kariéry priživilo aj štvrtkové rozhodnutie jej dlhoročného trénera Patricka Mouratogloua, ktorý sa dohodol na spolupráci s Rumunkou Simonou Halepovou.

Williamsová hovorila na akcii v Miami po boku hráča amerického futbalu Aarona Rodgersa. "Bavili sme sa o mojom comebacku. Pripravuje ma na Wimbledon, neviem sa dočkať," vyhlásila Williamsová podľa agentúry DPA. Na konte má 23 grandslamových titulov a jeden jej chýba na vyrovnanie rekordu Margaret Courtovej. Od triumfu na Australian Open 2017 prehrala v štyroch finále za sebou.