Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Serena Williamsová vypadla z turnaja Italian Open

Americká tenistka Serena Williamsová reaguje v zápase proti Argentínčanke Nadii Podoroskej v 2. kole dvojhry na tenisovom turnaji WTA v Ríme 12. mája 2021. Foto: TASR/AP

Pre tridsaťdeväťročnú Williamsovú to bol prvý súťažný zápas po takmer trojmesačnej pauze.

Rím 12. mája (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová odohrala v stredu svoj jubilejný tisíci zápas v kariére na okruhu WTA, no veľa radosti po ňom nemala. V stredajšom stretnutí 2. kola Italian Open v Ríme ju zdolala Argentínčanka Nadia Podoroská, ktorá nad turnajovou osmičkou triumfovala 7:6 (6) a 7:5.

Pre tridsaťdeväťročnú Williamsovú to bol prvý súťažný zápas po takmer trojmesačnej pauze. Naposledy sa predstavila v neúspešnom semifinále Australian Open. "Je ťažké absolvovať prvý zápas na antuke. Rozhodne bolo dobré merať tú diaľku a prísť sem, no určite viem hrať oveľa lepšie. Možno potrebujem viac zápasov. S trénerom a tímom na to skúsime prísť a uvidíme, čo by sme chceli spraviť," uviedla Williamsová, ktorá vyhrala turnaj v Ríme štyrikrát v kariére.

Dvadsaťtrinásobná grandslamová víťazka tak prehrala 149. zápas v kariére v súťažiach WTA, pričom dosiahla 851 víťazstiev. Informovala agentúra AP.