Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Sergi Roberto predĺžil zmluvu s FC Barcelona o jeden rok

Sergio Roberto v zápase 1. kola E-skupiny Ligy majstrov FC Barcelona - Bayern Mníchov v Barcelone 14. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Roberto ešte nehral v "Barce" pod vedením trénera Xaviho Hernandeza, z väčšiny predchádzajúceho ročníka ho vyradila zranená podkolenná šľacha.

Barcelona 10. júna (TASR) - Španielsky futbalista Sergi Roberto predĺžil zmluvu s FC Barcelona o jeden rok. Vedenie klubu o tom informovalo v piatok. Výkupnú zmluvu za hráča stanovili na 400 miliónov eur.

Tridsaťročný stredopoliar údajne akceptoval 60-percentné zníženie platu, len aby zostal v Barcelone. Španiel zarobí 5 miliónov eur ročne, keďže klub sa naďalej snaží znižovať svoje mzdy. Dlhy Barcelony dosiahli na začiatku minulej sezóny 1,3 miliardy eur, pričom takmer 390 miliónov eur sa týkalo platov hráčov.

Roberto ešte nehral v "Barce" pod vedením trénera Xaviho Hernandeza, z väčšiny predchádzajúceho ročníka ho vyradila zranená podkolenná šľacha. Prešiel cez mládežnícke tímy v akadémii La Masia, v A-mužstve debutoval v roku 2011 vo veku 19 rokov. Odvtedy odohral za klub 316 zápasov.