Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Novou prezidentkou šermiarskeho zväzu sa stala Tatiana Drobná

Ilustračná snímka Foto: TASR - Martin Baumann

Drobna po deviatich rokoch vystriedala na poste Miroslava Baránika, pričom o zmene rozhodla stredajšia volebná konferencia strešnej organizácie.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Novou šéfkou Slovenského šermiarskeho zväzu (SŠZ) sa stala Tatiana Drobná, ktorá po deviatich rokoch na poste vystriedala Miroslava Baránika. O zmene rozhodla stredajšia volebná konferencia strešnej organizácie.

Drobnú zvolili prítomní delegáti počtom hlasov 9:4. Obmenou prešiel aj Výkonný výbor SŠZ, v ktorom dostali príležitosť šiesti noví členovia. Drobná bude siedmou v poradí a posledné voľné miesto obsadí zástupca aktívnych športovcov, ktorého meno vzíde z nového volebného manuálu. "Som milo prekvapená, že sa to podarilo a dostala som toľko hlasov. Víťazstvo ma na jednej strane teší, na druhej zaväzuje. Chcem posunúť slovenský šerm trošku dopredu, postarať sa o jeho medializáciu a zväčšiť členskú základňu. Dúfam, že sa mi to s novým Výkonným výborom podarí," vyjadrila sa pre TASR Drobná.

V uplynulom cykle bol slovenský šerm blízko k zisku olympijskej miestenky, Michaele Cellerovej sa to však na finálovom kvalifikačnom podujatí napriek očakávaniam nepodarilo. Nové vedenie chce v nasledujúcich štyroch rokoch spraviť maximum, aby mal slovenský šerm zastúpenie na olympiáde v Tokiu. "Začíname nový štvorročný cyklus, nejakí ľudia sú pripravení. Kvóty pre našich šermiarov sú veľmi nízke, pretože máme malú členskú základňu. Spravíme ale všetko pre to, aby sa slovenský šerm ocitol na olympiáde," dodala Drobná.

Baránik odišiel z postu prezidenta SŠZ po deviatich rokoch s dobrým pocitom. "Od dnešného dňa som slobodný človek. Deväť rokov som vykonával funkciu prezidenta zadarmo, vo vlastnom čase a na úkor rodiny. Nerobím si z toho ťažkú hlavu. Išiel som do volieb s tým, že ma požiadali oddiely, aby som kandidoval. Na šerm som nezanevrel a ak bude moje mladšie dieťa ochotné šermovať, pôjdem s ním na preteky. Budem sa venovať aj výchove mladých. Nie je to pre mňa osobná prehra, s tým, ako do dopadlo, som prakticky spokojný," povedal pre TASR Baránik.