Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Severní Macedónci obvinili Arnautoviča z rasizmu

Rakúsky futbalista Marko Arnautovič sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase základnej C-skupiny Rakúsko - Severné Macedónsko na ME vo futbale v Bukurešti v nedeľu 13. júna 2021. Rakúsko vyhralo 3:1. Foto: TASR/AP

Rakúsky útočník obvinenia odmietol.

Skopje 15. júna (TASR) - Severomacedónska futbalová federácia (FFM) podala oficiálnu sťažnosť na rakúskeho útočníka Marka Arnautoviča za rasistický incident počas nedeľného vzájomného zápasu na ME. Tridsaťdvaročný zakončovateľ má srbské korene, podľa obvinenia mal uraziť Ezgjana Alioskiho, ktorý má albánskych predkov.

Arnautovič údajne utrúsil poznámku odkazujúc na vojnu v Kosove. "Sme proti nacionalizmu, diskriminácii a všetkým prejavom neznášanlivosti, ktorá nepatrí do futbalu," uviedla FFM s tým, že od UEFA žiada najprísnejší možný postih.

Rakúsky útočník obvinenia odmietol, hoci priznal, že pri roztržke si neudržal chladnú hlavu: "Nie som rasista, nikdy som nebol rasista a ani sa ním nestanem. Mám priateľov všetkých národností po celom svete. Bola to búrlivá výmena názorov z oboch strán, moje správanie nebolo perfektné a za to sa ospravedlňujem," uviedol podľa agentúry DPA Arnautovič, ktorý strelil tretí gól Rakúska pri víťazstve 3:1.