Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Sevilla zdolala Atletico 2:1, majster prehral tretíkrát za sebou

Lucas Ocampos, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Katalánci viedli veľmi rýchlo dvojgólovým rozdielom, no po vyše hodine hry sa hosťom v krátkom časovom rozpätí podarilo vyrovnať.

Madrid 19. decembra (TASR) - Futbalisti FC Barcelona zdolali v sobotnom domácom stretnutí 18. kola najvyššej španielskej súťaže FC Elche 3:2. Naplno zabodovali po dvoch zápasoch a v neúplnej tabuľke poskočili na siedmu pozíciu o dva body pred Valenciu.

Katalánci viedli veľmi rýchlo dvojgólovým rozdielom, no po vyše hodine hry sa hosťom v krátkom časovom rozpätí podarilo vyrovnať. O víťazstve favorita rozhodol päť minút pred koncom riadneho hracieho času striedajúci Nico. Rozhodujúci zásah 19-ročného stredopoliara musel potvrdiť VAR pre podozrenie z ofsajdového postavenia.

Majstrovské Atletico Madrid podľahlo na pôde FC Sevilla 1:2, keď inkasovalo v 89. minúte od Lucasa Ocamposa a utrpelo už tretiu prehru za sebou. Zostalo na piatom mieste o bod za Rayom Vallecano, ktoré zdolalo Deportivo Alaves 2:0. Sevilla je druhá, za vedúcim Realom Madrid zaostáva o päť bodov.

FC Villarreal zvíťazil na pôde Realu Sociedad San Sebastian 3:1.

Atletico prehralo 3-krát za sebou, Simeone: Prechádzame náročným obdobím


Na archívnej snímke tréner Atletica Madrid Diego Simeone 25. septembra 2021.
Foto: TASR/AP

Futbalisti Atletica Madrid prehrali v španielskej La Lige tretí zápas za sebou, čo sa mu stalo prvýkrát pod vedením trénera Diega Simeoneho. V sobotňajšom dueli 18. kola nestačili na domácu Sevillu (1:2), keď o víťazstve Andalúzanov rozhodol v 88. minúte Lucas Ocampos. Úradujúci majster stráca na mestského rivala a lídra tabuľky Real už trinásť bodov, druhá Sevilla stiahla manko na päť. Koronavírusom oslabený Real Madrid však čakal v nedeľu ešte duel proti Cadizu.

Skóre v Seville otvoril Ivan Rakitič. Presným zásahom do pravého horného rohu Oblakovej brány prekonal Alena Peternaca a s 56 gólmi je už druhý najlepší chorvátsky strelec v histórii La Ligy. Prvé miesto patrí v tejto štatistike Davorovi Šukerovi (113). "Je veľmi dôležité dobre vstúpiť do zápasu. Pri takejto akcii je lepšie príliš nepremýšľať a veriť si," povedal po zápase strelec úvodného gólu hostí. Atletico odpovedalo ešte v prvom polčase po Felipeho hlavičke, no v závere gólovo udrel domáci Ocampos a Joao Felix nedokázal využiť šancu na vyrovnanie v nadstavenom čase.

"Los Colchoneros" prehrali v lige tri zápasy za sebou prvýkrát od roku 2011, keď mužstvo prebral argentínsky kouč Simeone. Atletico, preslávené pevnou defenzívou, inkasovalo v 17 dueloch v tejto sezóne 20 gólov. "Je čas, aby sme začali v tichosti pracovať a zlepšovali sa. Prechádzame náročným obdobím a naše výsledky to odzrkadľujú. No verím mojim hráčom, viem, že sa z toho spoločne dostaneme," zdôraznil Simeone.

K madridskému klubu sa na dva body priblížila Barcelona, ktorej víťazstvo nad Elche (3:2) zaistil v 85. minúte Nico Gonzales. Spolu s devätnásťročným stredopoliarom zažiarili v drese katalánskeho tímu aj ďalší mladíci, Gavi poslal Barcu v prvom polčase do dvojgólového vedenia a úvodný gól dal Ferran Jutgla, ktorý si otvoril strelecký účet v najvyššej španielskej súťaži. Gavi sa vo veku 17 rokov a 135 dní stal tretím najmladším strelcom La Ligy, mladším ako Lionel Messi. Argentínčan strelil svoj prvý ligový gól vo veku 17 rokov a 331 dní. "Gavi, Nico, Abde, Araujo a Balde sú budúcnosťou klubu. Hral som tu, keď som mal osemnásť rokov a bol som vystrašený. Oni však vo svojom veku vynikajú," povedal tréner Barcelony Xavi.

Hostia zdramatizovali zápas, keď za stavu 2:0 pre domácich po hodine hry skórovali dvakrát v priebehu 96 sekúnd po presných zásahoch Teteho Morenta a Pereho Millu. Nakoniec však nevyužili možnosť posunúť sa na pätnáste miesto tabuľky a stále sú len dve priečky nad hranicou zostupu.

La Liga - 18. kolo:


Rayo Vallecano - Deportivo Alaves 2:0 (2:0)

Góly: 19. S. Guardiola, 26. Catena



Real Sociedad San Sebastian - FC Villarreal 1:3 (1:1)

Góly: 32. Isak - 38. a 68. G. Moreno, 90.+6 Chukwueze. ČK: 49. Oyarzabal (San Sebastian)



FC Barcelona - FC Elche 3:2 (2:0)

Góly: 16. Jutgla, 19. Gavi, 85. Nico - 62. Morente, 63. Milla



FC Sevilla - Atletico Madrid 2:1
(1:1)

Góly: 7. Rakitič, 89. Ocampos - 33. Felipe