Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Sezóna v NHL určite nebude kompletná, rokovania nikam nepokročili

Donald Fehr, výkonný riaditeľ NHL Foto: TASR/AP Photo

Bez novej kolektívnej zmluvy, ktorá by ukončila už 40 dní trvajúcu výluku, by malo prísť k ďalšiemu zoškrtaniu sezóny.

New York 26. októbra (TASR) - Vo štvrtok uplynul posledný termín, aby sa odohrala kompletná 82-zápasová sezóna zámorskej hokejovej NHL, no rokovania medzi vedením ligy a Hráčskou asociáciou NHLPA nepokročili ani o kúsok.

Bez novej kolektívnej zmluvy, ktorá by ukončila už 40 dní trvajúcu výluku, by malo prísť k ďalšiemu zoškrtaniu sezóny. Vedenie NHL si na to, aby sa sezóna mohla začať 2. novembra "bez väčšej ujmy", postavilo ako posledný deň dosiahnutia novej kolektívnej dohody štvrtok, ale minulotýždňové ani tohtotýždňové kontakty medzi vedením ligy a hráčskou asociáciou sa nikam neposunuli. Navyše, ligové vedenie stiahlo svoju poslednú ponuku na kolektívnu zmluvu zo stola a momentálne neexistuje koncept, od ktorého by sa strany odrazili.

"Keď sme predstavili náš návrh minulý utorok, povedali sme, že bude aktívny do štvrtka. Hráčskej asociácii teraz dáme na známosť, že ponuka už aktuálna nie je, keďže sa dohoda nedosiahla. Už to nie je adekvátne, pretože tento dokument bol koncipovaný za účelom záchrany 82-zápasovej sezóny. Teraz už potrebujeme niečo iné, niečo, čo je v súlade s reálnou situáciou," komentoval zástupca komisára NHL Bill Daly.

Hráči na čele s Donaldom Fehrom sa zatiaľ sťažujú na nedostatok snahy o kompromis zo strany majiteľov. "Stiahnutie ponuky je štandardná záležitosť, myslím si, že v prípade NBA to bolo nedávno podobne. My sme však urobili niekoľko pokusov a snažili sme sa o ďalšie rokovania, vrátane stredajšieho dňa, no odpoveď znela zakaždým 'nie'. Na rozhovory treba dvoch. Druhá strana skonštruuje návrh, ktorý je typu 'ber alebo nechaj tak'. Zdá sa, že sú dobrí v stanovovaní hraničných termínov, vydávaní ultimát a vyžívajú sa vo výlukách. Niečo, v čom sú už vytrénovaní," citoval slová Fehra server tsn.ca.

Oficiálne oznámenie, že sezóna 2012/13 sa už neodohrá v pôvodnom počte zápasov zatiaľ neprišlo, ale všetko nasvedčuje tomu, že to tak bude už v piatok. Navyše sú ohrozené aj marketingové ťaháky Winter Classic a All-Star víkend.