Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

SFZ sa venuje deťom projektom Dajme spolu gól, Kováčik: Obrovská výzva

Na archívnej snímke prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik. Foto: TASR / Michal Svítok

Odštartoval v roku 2016, v súčasnosti je doň zapojených 174 materských škôl a 3400 detí. Cieľ organizátorov na nasledujúci školský rok 2019/20 je 300 materských škôl a 5000 detí.

Šamorín 3. júna (TASR) - Slovenský futbalový zväz (SFZ) spolupracuje s poisťovňou Uniqa na projekte "Dajme spolu gól". Odštartoval v roku 2016, v súčasnosti je doň zapojených 174 materských škôl a 3400 detí. Cieľ organizátorov na nasledujúci školský rok 2019/20 je 300 materských škôl a 5000 detí.

Celkový potenciál je podľa Centra vedecko-technických informácií SR 2748 materských škôl a 150.340 detí. "Projekt je svojím spôsobom unikátny. Chcem sa poďakovať nášmu partnerovi, v rámci neho môžeme spoločne urobiť veľmi veľa. Začali sme v materských školách, týždenne na základe tohto projektu športuje 3400 detí. Záujem je veľký, chceme ísť do základných škôl. Je to pre nás obrovská výzva a verím, že projekt bude veľmi úspešný," povedal prezident SFZ Ján Kováčik.

"Realizujú sa pravidelné športové aktivity so zameraním na futbal. Konajú sa jedenkrát týždenne s desiatimi až pätnástimi deťmi. Portál dajmespolugol.sk ponúka zápisy zo stretnutí, ktoré prebiehajú pod dohľadom športových odborníkov s kvalifikovanými licenciami. Všetky aktivity prebiehajú formou hier a súťaží," priblížil riaditeľ oddelenia IT SFZ Ján Letko.

Poisťovňa Uniqa sa v športe zviditeľňuje najmä podporou elitných slovenských lyžiarok Petry Vlhovej a Veroniky Velez-Zuzulovej. "Hľadali sme masovejší projekt, ak chceme vychovať majstrov sveta, musíme sa deťom venovať systematicky. Tento projekt nás veľmi oslovil, je transparentný a ide o prácu s deťmi priamo v teréne," dodal Branislav Časnocha, riaditeľ pre špeciálne odbytové cesty poisťovne Uniqa.