Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

SFZ schválil zaradenie ŠK Slovan B a Spartaka Myjava do II. ligy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Druhú najvyššiu súťaž tak bude hrať 16 mužstiev. Úvodné kolo nového ročníka je na programe 16. júla.

Bratislava 6. júla (TASR) - Členovia Výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) rozhodli o zaradení ŠK Slovan Bratislava B a Spartak Myjava do II. ligy 2022/2023. Druhú najvyššiu súťaž tak bude hrať 16 mužstiev. Úvodné kolo nového ročníka je na programe 16. júla, informoval SFZ na svojom webe.

Po tom ako FK Senica a ŠKF Sereď nesplnili pre nasledujúci ročník licenčné kritériá a v ďalšej sezóne sa prihlásili do III. ligy a z Fortuna ligy zostúpil FK Pohronie do druhej najvyššej súťaže, museli predstavitelia dvoch najvyšších súťaží doplniť počty mužstiev v ligách. Z minulosezónych tímov druhej najvyššej súťaže si zahrajú v ďalšom ročníku Fortuna ligy až tri kluby. FK Železiarne Podbrezová si vybojoval postup ako majster a dve voľné priečky po Seničanoch a hráčoch Serede boli ponúknuté 2. a 3. mužstvu tabuľky po skončení II. ligy 2021/2022 - MFK Dukla Banská Bystrica a MFK Skalica. Oba kluby prešli skráteným licenčným konaním a stali sa účastníkom najvyššej súťaže.

Tým pádom sa v druhej najvyššej súťaži uvoľnili po vypadnutí Námestova ďalšie dve miestenky. Navyše v zóne zostupu skončili aj Partizán Bardejov BŠK, Slovan Bratislava B a FC Rohožník.

Všetci víťazi III. líg – FK Rača Bratislava, MŠK Považská Bystrica, MFK Dolný Kubín a 1. FC Tatran Prešov využili možnosť štartovať o súťaž vyššie. Zostali tak ešte dve uvoľnené miesta. Jedno pripadlo futbalistom doposiaľ treťoligového Spartaka Myjava, ktorí v minulej sezóne skončili na 2. mieste III. ligy západ. Rozhodnutie ponúknuť miestenku v II. lige práve kopaničiarom padlo vzhľadom na regionálnu príslušnosť, keďže ŠKF Sereď bude v nasledujúcej sezóne v III. lige Západ.

Posledná pozícia bola ponúknutá družstvám zo zóny zostupu v poradí, v akom skončili – FC Rohožník, ŠK Slovan Bratislava B a Partizán Bardejov BŠK. Šance po tom, ako Rohožník odmietol možnosť pokračovať v II. lige, sa chopili zástupcovia rezervy Slovana.

Účastníci II. futbalovej ligy v ročníku 2022/2023: FK Pohronie, KFC Komárno, FC Košice, FK Humenné, FC ŠTK 1914 Šamorín, FC Petržalka, MŠK Žilina B, Slavoj Trebišov, FK Dubnica nad Váhom, MŠK Púchov, FK Rača Bratislava, MŠK Považská Bystrica, FC Tatran Prešov, MFK Dolný Kubín, ŠK Slovan Bratislava B, Spartak Myjava