Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Šport

Shiffrinová plánuje štartovať v super-G

Na archívnej snímke z 9. februára 2022 americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová odchádza preč z cieľa po tom, ako vypadla v 1.kole slalomu žien v alpskom lyžovaní na ZOH 2022 v Pekingu, v stredisku Jen-čching. Foto: TASR/AP

Zapochybovala po nevydarenom slalome Shiffrinová o svojom ďalšom pôsobení na olympiáde, no napokon sa rozhodla zabojovať v ďalších pretekoch.

Peking 10. februára (TASR) - Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová plánuje štartovať v piatok v super-G na ZOH 2022 v Pekingu. Pokúsi sa tak rehabilitovať za neúspešné vystúpenia v obrovskom slalome a slalome, v ktorých prekvapujúco vypadla už v 1. kole.

Dvojnásobná olympijská šampiónka bola veľkou medailovou nádejou USA, no zatiaľ nerozšírila zbierku, v ktorej má zo Soči zlato zo slalomu a z Pjongčangu najcennejší kov z obrovského slalomu a striebro z kombinácie. "Pokúsim sa o reštart a možno tentokrát o lepší. Hoci si nie som istá, ako sa to dá," zapochybovala po nevydarenom slalome Shiffrinová o svojom ďalšom pôsobení na olympiáde, no napokon sa rozhodla zabojovať v ďalších pretekoch.