Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Shiffrinová sa po prekonaní koronavírusu ukáže v Záhrebe

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Trať druhého kola postaví jej tréner Mike Day.

Záhreb 3. januára (TASR) - Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa po prekonaní ochorenia COVID-19 vráti na svahy Svetového pohára v utorňajšom slalome. Ako štvornásobná záhrebská šampiónka sa pokúsi prekaziť útok na tretí triumf za sebou Slovenke Petre Vlhovej, ktorá so štartovým číslom 1 otvorí súťaž (12.30/16.05).

Shiffrinová mala v pondelok negatívny test po tom, ako ju koronavírus vyradil z medzisviatočného podujatia v Lienzi. Vydržala na čele celkového poradia SP, v hodnotení slalomu vedie o 120 bodov Vlhová, ktorá zvíťazila aj v Rakúsku. "Vidíme sa zajtra v Záhrebe," napísala na instagrame Američanka, ktorá si vyžrebovala sedmičku. Trať druhého kola postaví jej tréner Mike Day.

Podujatie v chorvátskej metropole sa uskutoční bez prítomnosti divákov. SP žien sa borí s rozširovaním nákazy, v Záhrebe mali pozitívne testy Švačiarky Camille Rastová, Aline Daniothová a Melanie Meillardová, s ktorými Vlhová trénovala. Koronavírus dostali aj Rakúšanky Franziska Gritschová a Magdalena Eggerová, Nórka a Talianka. Informovala o tom agentúra AP.