Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Shiffrinovú od novej sezóny povedie trénerka Harjová

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová počas 1. kola slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švédskom Are v sobotu 11. marca 2023. Foto: TASR/AP

Harjová sa s čerstvou držiteľkou veľkého krištáľového glóbusu strela už predtým v reprezentácii USA. Do svojej novej funkcie nastúpi budúci mesiac, po tohtotýždňovom finále Svetového pohára.

New York 13. marca (TASR) - Americkú lyžiarku Mikaelu Shiffrinovú povedie od budúcej sezóny trénerka Karin Harjová, ktorá nahradí po viac ako šiestich rokoch spolupráce Mikea Daya. Harjová od minulého roka pôsobila na poste hlavnej trénerky kanadských lyžiarok a ako jediná žena viedla vo Svetovom pohári národný tím alpských lyžiarok.

Harjová sa s čerstvou držiteľkou veľkého krištáľového glóbusu strela už predtým v reprezentácii USA. Do svojej novej funkcie nastúpi budúci mesiac, po tohtotýždňovom finále Svetového pohára. "Veľmi sa teším na ďalšiu spoluprácu s Karin, tentoraz už priamo ako s mojou novou hlavnou trénerkou. Počas veľkej časti mojej kariéry som s ňou sem-tam spolupracovala na pozíciách v ženskom technickom tíme a potom v posledných rokoch v rýchlostnom tíme USA. Bola som svedkom jej výnimočnej pracovnej morálky, schopnosti dobre spolupracovať s ostatnými trénermi a hlavne jej spojenia a oddanosti športovcom," uviedla v deň svojich 28. narodenín.

Shiffrinová, ktorá v sobotu prekonala absolútny rekord Švéda Ingemara Stenmarka v počte víťazstiev vo Svetovom pohári (87), verí v ďalší progres: "Verím, že v nasledujúcich rokoch môže byť pre môj program obrovským prínosom a prinesie nový a svieži spôsob myslenia pri našom napredovaní."