Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Počas Európskeho týždňa športu sa rozhýbalo 60.000 Slovákov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podujatie vyvrcholilo 25. septembra akciou #BeActive Night v bratislavskom Ružinove, ktoré sa súbežne konalo v 42 krajinách Európy.

Bratislava 15. októbra (TASR) - Siedmy ročník Európskeho týždňa športu (ETŠ) v týždni od 23. do 30. septembra rozhýbal vyše 60.000 ľudí po celom Slovensku. Športovalo sa na vyše 400 podujatiach, informovali v tlačovej správe organizátori.

V rámci ETŠ na Slovensku mali možnosť registrovať svoje podujatia a stať sa oficiálnou súčasťou celoeurópskej iniciatívy Európskej komisie. Jej hlavnou myšlienkou je motivovať ľudí k pohybu a aktivite. Samotný Európsky týždeň športu sa uskutočnil v dňoch od 23. do 30. septembra 2021. V rámci kampane sú však evidované všetky pohybové aktivity organizované v termíne od 1. septembra až do 15. októbra. V danom období sa na viac ako 700 akciách zúčastnilo cez 112.000 účastníkov.

Európsky týždeň športu bol špeciálny nielen množstvom podujatí a programovými novinkami v rámci hlavných akcií #BeActive Village a #BeActive Night, ale aj tým, že už štvrtýkrát sa do nich zapojili športovci Špeciálnych olympiád. V rámci #BeActive inklúzie sa do podujatí zapojilo celkovo 22 škôl a vyše 500 športovcov s intelektuálnym znevýhodnením z celého Slovenska.

Podujatia organizované Národným športovým centrom vyvrcholili 25. septembra akciou #BeActive Night v bratislavskom Ružinove. #BeActive Night sa súbežne konalo v 42 krajinách Európy. Do akcií na športoviskách sa zapojili stovky ľudí, ktorí mali možnosť stretnúť známe slovenské športové osobnosti ako úspešnú atlétku a olympioničku Emmu Zapletalovú i dvoch ambasádorov Európskeho týždňa športu - gymnastku a olympioničku Barboru Mokošovú a bývalého boxera Tomáša Kovácsa. Vyskúšali si atletiku, gymnastiku, veslovanie, karate, lukostreľbu, box v ringu, basketbal, pre seniorov bol zážitkom Nordic Walking.