Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NOVINKY Z HOKEJOVEJ EXTRALIGY: V bránke Zvolena ostáva Šimko

Na snímke vľavo hráč Košíc Richard Jenčík pred brankárom Zvolena Marekom Šimkom v 45. kole hokejovej extraligy medzi HC Košice - HKM Zvolen v Košiciach Foto: TASR/František Iván

Jeden z tvorcov majstrovského úspechu Zvolena v roku 2013 stál v bránke HKM v 60-tich dueloch uplynulej sezóny.

Zvolen 4. júla (TASR) - Brankár Marek Šimko bude aj v sezóne 2014/2015 obliekať dres HKM Zvolen. Podľa oficiálnej klubovej webstránky podpísal 26-ročný gólman s vedením slovenského hokejového extraligistu novú ročnú zmluvu.

Jeden z tvorcov majstrovského úspechu Zvolena v roku 2013 stál v bránke HKM v 60-tich dueloch uplynulej sezóny. V 56 stretnutiach základnej časti dosiahol priemer 2,55 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 91,9 percenta, v štyroch štartoch v play off mal priemer 3,26 a úspešnosť 91,3. Zo všetkých extraligových brankárov odchytal najviac minút – 3609.

Zvolenský odchovanec v prípravnom období netrénoval pod vedením kouča Josefa Tureka so spoluhráčmi, stretne sa s nimi až na začiatku druhej fázy prípravy 23. júla. "Na tréningy som dochádzal do Nitry, kde si rozložil brankársky kemp tréner Dano Makóni. Spolupracovali sme aj v predchádzajúcich obdobiach, táto forma prípravy mi vyhovuje," vyjadril sa pre klubovú webstránku Marek Šimko a na margo nového extraligového ročníka dodal: "Zotrvanie pod Pustým hradom beriem ako výzvu. Určite sme zvolenským fanúšikom zostali v poslednej sezóne niečo dlžní, takže je na celom mužstve, aby prinieslo tribúnam viac radosti. Chcel by som, aby sme sa pohybovali na horných priečkach tabuľky. Tím, ktorý sa tu začína kryštalizovať, bude nepochybne kvalitný."