Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Slováci Šimová s Aksenovom postúpili na ME do voľných tancov

Na snímke slovenskí reprezentanti Anna Šimová a Kirill Aksenov v súťaži rytmických tancov v kategórii tanečných párov na krasokorčuliarskych majstrovstvách Európy vo fínskom Espoo v piatok 27. januára 2023. Foto: TASR - AP

Slováci nebudú chýbať medzi dvadsiatkou najlepších, ktorá sa kvalifikovala do druhej časti šampionátového programu tanečných párov.

Espoo 27. januára (TASR) - Slovenský tanečný pár Anna Šimová a Kirill Aksenov postúpil do sobotných voľných tancov na krasokorčuliarskych ME vo fínskom Espoo z 15. miesta. V piatkových rytmických tancoch dostali Slováci od rozhodcov známku 59,18 bodu a nebudú chýbať medzi dvadsiatkou najlepších, ktorá sa kvalifikovala do druhej časti šampionátového programu tanečných párov.

Najpôsobivejšie rytmické tance predviedla favorizovaná talianska dvojica Charlene Guignardová a Marco Fabbri. Obhajcovia bronzových medailí z ME 2022 v estónskom Tallinne získali 85,53 bodu. Priblížiť sa k ich výkonu dokázal jedine britský pár Lilah Fearová, Lewis Gibson (84,12). Tretí boli domáci Fíni Juulia Turkkilaová a Matthias Versluis, ich manko na lídrov už bolo väčšie (77,56).

V Espoo nesúťažia ruskí a bieloruskí krasokorčuliari, ich neúčasť súvisí s inváziou Ruska na Ukrajinu. Prvé dve pódiové umiestnenia zo súťaže tanečných párov tak nemôžu obhajovať Victoria Sinicinová s Nikitom Kacalapovom, resp. Alexandra Stepanovová s Ivanom Bukinom.

ME v krasokorčuľovaní v Espoo

tanečné páry - rytmické tance:
1. Charlene Guignardová, Marco Fabbri (Tal.) 85,53 b., 2. Lilah Fearová, Lewis Gibson (V. Brit.) 84,12, 3. Juulia Turkkilaová, Matthias Versluis (Fín.) 77,56, 4. Allison Reedová, Saulius Ambrulevičius (Lit.) 77,33, 5. Natálie Taschlerová, Filip Taschler (ČR) 76,91, 6. Jevgenija Loparevová, Geoffrey Brissaud (Fr.) 76,49 ..., 15. Anna ŠIMOVÁ, Kirill AKSENOV (SR) 59,18