Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Skalica doma uštedrila Trenčínu sedem gólov, hostia skórovali len raz

Na archívnej snímke hráči Skalice Pavel Brendl (v strede) počas zápasu 30. kola hokejovej Tipsport ligy medzi HK Poprad - HK 36 Hant Skalica v Poprade 13. decembra 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Hosťom nič nevychádzalo a aj keď sa dostali do šancí, zlikvidoval ich v pohode chytajúci Ševela.

Skalica 22. decembra (TASR) - Prvú vážnu šancu mal v 3. minúte domáci Trenčan, no trafil len žŕdku. Obe mužstvá pozorne bránili. Dobrú možnosť na zmenu skóre nevyužil v 11. minúte Školiak, keď neusmernil ideálnu prihrávku Komínka. Prvý gól padol v 13. minúte, keď Lantoš presnou strelou zakončil svoj únik po načasovanej prihrávke Komínka - 1:0. V 14. minúte zblízka na 2:0 zvýšil Bezúch, zdalo sa teda, že retro dresy, v ktorých nastúpili domáci, priniesli šťastie. V 16. minúte bol vylúčený domáci hráč za faul brankára Ševelu a hostia túto výhodu sekundu pred skončením trestu využili, od modrej trafil Holenda.

V 22. minúte v dobrej pozícii nebol dôrazný Pašek a v dobrom svetle ukázal Kutej, keď pokryl strely Baráka a Lantoša. Dobrý postreh ukázal aj domáci Ševela po strele Nechalu od modrej. Inak sa toho pred obomi bránkami veľa neudialo, obe mužstvá pozorne bránili. Pre domácich bola šťastnou 33. minúta, keď sa svojím druhým gólom presadil Bezúch a následne zblízka na 4:2 zvýšil Brendl. Kuteja následne vystriedal Chábera.

V tretej časti hostia pridali na útočnom dôraze v snahe skorigovať nepriaznivý stav, domáci však obetavo bránili, útočníci vzorne pomáhali svojej obrane v obsadzovaní už v strednomm pásme. V 49. minúte chybu hostí potrestal Pašek na 5:1. V 53. minúte si Cháberu vychutnal Korýtko a bekhendom zvýšil na 6:1. Komínkov pokus o podobný blafák zneškodnil Chábera. Na Brendlov únik a profesorsky realizovaný blafák už bol prikrátky a najlepší skalický strelec zvýšil už na 7:1. Hosťom nič nevychádzalo a aj keď sa dostali do šancí, zlikvidoval ich v pohode chytajúci Ševela.

Roman Šimíček, tréner Skalice: "Po dlhej dobe sme odohrali zápas podľa našich predstáv. Konečne sme od prvej minúty až do konca predviedli výkon, aký si všetci predstavujeme. Bola tam bojovnosť, nasadenie, vôľa po víťazstve. V bránke nás podporil výborný Ševela. Musíme ale zostať pevne na zemi a pokračovať v nastúpenom trende."

Ján Kobezda, tréner Trenčína: "Mne sa ťažko hodnotí zápas, na ktorý sme akoby ani neprišli, mohli sme ušetriť za autobus. Súper nás predčil vo všetkom. V korčuľovaní, nasadení, bojovnosti. Chceli si urobiť pekné Vianoce, k čomu im gratulujem. Ü nás také nebudú. Sklamali ma najmä naši skúsemí hráči, taký výkon som ešte nevidel a dúfam, že ani neuvidím."

HK 36 Skalica - HK Dukla Trenčín 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)

Góly: 13. Lantoš (Komínek), 14. Bezúch (Klíma), 33. Bezúch (Klíma, Novák), 33. Brendl (Pašek, Mickevics), 49. Pašek (Mickevics), 53. Korýtko (Zukal, Komínek), 55. Brendl (Zukal, Pašek) - 18. Holenda (Vozdecký). Rozhodovali: J. Konc - Holienka, Kollár, vylúčení: 1:0, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, striedanie: 33. Chábera za Kuteja (Trenčín), 1024 divákov