Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Skalica od nedele na ľade, do prípravy sa zapojil aj brankár Trenčan

HK 36 Skalica Foto: TASR/Michal Svítok

S mužstvom sa stále pripravuje aj Žigmund Pálffy, ktorý je stále potenciálnou posilou bratislavského Slovana v KHL.

Skalica 29. júla (TASR) - Druhú fázu letnej prípravy už na ľade rozbehli v nedeľu aj hokejisti HK 36 Skalica. Po dovolenkách sa síce pre hráčov začala už v pondelok 23. júla, keď nadviazali na predovolenkovú, ešte týždňovú rehoľu na suchu, no počas poslednej júlovej nedele už nabehli na ľad.

"Po dovolenkách sme do prípravy naskočili ozaj veľmi ostro," povedal pre TASR tréner Peter Oremus a dodal: "Hráči vedeli, čo ich čaká a čo majú robiť aj počas dovoleniek. Počas týždňa sme sa striedali v posilňovni, na ihrisku, boli to dvojfázové tréningy a rovnako tak tomu bude aj teraz po nabehnutí na ľad."

Do prípravy sa trénerom hlásilo 24 hráčov, medzi nim dvaja brankári. Jedným z nich je aj Adam Trenčan zo Slovana Bratislava. "O tom, kto zo Slovana ale bude u nás hrávať sa ešte len s jej vedením vedú rozhovory. Kto k nám nakoniec príde ešte len uvidíme," naznačil Peter Oremus, ktorý potvrdil, že s mužstvom sa stále pripravuje aj Žigmund Pálffy, ktorý sa pre zmenu má pobrať práve opačným smerom do Slovana a KHL.

V rámci hernej prípravy odohrajú Skaličania dovedna 12 zápasov, z toho tri na Rona Cupe. Prvý ich čaká už v piatok 3. augusta na domácom ľade s Olomoucom o 17.00 h. Pôvodne mali štartovať aj na tradičnom predsezónnom turnaji v ruskej Ufe, napokon sa z neho odhlásili. "Nebudeme tam v tomto roku síce štartovať, ale aj tak si myslím, že nás v príprave čakajú dobré mužstvá," uzavrel Peter Oremus.

program prípravných zápasov:
3. augusta - Olomouc (vonku, 17.00)
7. augusta: Brno (doma, 17.00)
9. augusta: Francúzsko (doma, 17.00)
16.-18. augusta: Rona Cup
21. augusta: Nitra (vonku, 17.00)
23. augusta: Zlín (doma, 17.00)
28. augusta: Nitra (doman, 17.00)
30. augusta: Szekesféhérvár (doma, 17.00)
6. septembra. Zlín (vonku, 18.00)
11. septembra: Zvolen (doma, 17.00)