Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Skalica prekvapivo zdolala ´baranov´ 5:1

Zľava krídelník Skalice Žigmund Pálffy a center Banskej Bystrice Michal Handzuš Foto: TASR/Dušan Hein

Jediný gól hostí strelil Michal Handzuš.

Skalica 21. decembra (TASR) - Prvú možnosť na skórovanie ponúkol hosťom domáci obranca Gula už v 3. minúte, keď fauloval útočníka hostí za Lipovského bránou. Fauloval aj Jurík. Bystričania mohli hrať dvadsaťsekundovú presilovku piatich na troch. Hostia však presilovú hru nevyužili, domáci brankár dvakrát zachránil, pred ich nebezpečnými dorážkami. Lipovský zlikvidovala aj čistú šancu Lukačeviča. Hostia začali sebavedome, využívali svoju rýchlosť i presnejšie kombinácie, no bez gólového efektu. Až v 9. minúte prišli veľké šance domácich, no spálili ich Holovič i vzápätí Konečný. Domáci potom nevyužili svoju ďalšiu presilovú hru po vylúčení Bira. Nastrelili len žŕdku Slipčenkovej bránky. Domáci využili až tretiu presilovku, keď pri vylúčení Sýkoru Lažo trafil vinkel od modrej čiary a domáci sa ujali vedenia.

Druhú časť hry začínali hostia presilovkou, keď bol ešte v závere prvej tretiny vylúčený Školiak. Hostia však nič nevymysleli, stav sa nemenil. Druhý gól domácich pridal v 24. minúte v závare pred Slipčenkom Šátek. V tejto časti hry sa domáci hosťom vyrovnali a veľkú oporu mali v chytajúcom Lipovskom, ten zlikvidoval aj nebezpečný bekhend Glassa, ktorému pripravil šancu s prehľadom hrajúci Handzuš. Potom prišla séria vylúčení na jednej i druhej strane. Skóre sa už nemenilo, hoci mali dobré šance Pálffy, Školiak aj Konečný. Za hostí mal výbornú príležitosť Sýkora, ktorý netrafil bránku domácich. V zápase, ktorý mal dobré tempo sa po začiatku, ktorý patril Bystrici ujali iniciatívy domáci a vynútili si hernú prevahu.

V 43. minúte dobrú šancu na zvýšenie skóre nevyužil domáci Stieler. Domáci zvýšili na 3:0, keď v presilovej hre 5:4 od modrej ideálne trafil Bobček. Potom mal šancu hostí Glass, no Lipovský jeho strelu kryl. V 51. minúte sa Handzušovi podaril individuálny prienik cez celé ihrisko a bekhendom znížil na 1:3. Potom nevyužil ideálnu prihrávku s veľkou chuťou hrajúceho Pálffyho Školiak, ktorému Slipčenko blafák chytil. Únik Pálffyho zastavili hostia faulom, domáci so šťastím zvýšili na 4:1, keď po vycvičení obrany hostí Pálffym gól vsietil Vyrúbalík. Piaty gól mohol vsietiť Stieler, no nepodarilo sa mu skrotiť pred Slipčenkom puk. Domáci sa predsa len dočkali piateho gólu, ktorý s prehľadom vsietil po prihrávke Holoviča Kutálek. V záverečnom tlaku hostí sa vyznamenal Lipovský, ktorý zlikvodoval nebezpečné strely hostí zblízka i od modrej čiary. Domáci tak bez problémov ubránili svoje presvedčivé víťazstvo, ktoré dosiahli v zápase veľmi dobrej úrovne so zdatným súperom, po disciplinovanej hre v druhej a tretej tretine a efektívnom využití svojich presilových hier.


HK 36 Skalica - HC'05 Banská Bystrica 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)



Góly: 17. Lažo, 24. Šátek, 47. Bobček, 54. Vyrúbalík, 57. Kutálek - 51. Handzuš. Rozhodovali: Homola, Hradil (obaja ČR) - Návratek, Stano, vylúčení: 5:10, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 2060 divákov.


Hlasy po zápase:

Svatopluk Kosík, tréner Skalice: "Zápas mal dobrú úroveň, hralo sa s nasadením. My sme dobrou a zodpovednou hrou získali tak prepotrebné body do tabuľky. Výborne zachytal Lipovský, dobre hralo celé mužstvo, myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene."

Vladimír Országh, tréner Bystrice: "Myslím si, že to bol divácky atraktívny zápas. Bolo veľa šancí na oboch stranách. My sme sa zbytočnými vylúčeniami pripravili o lepší výsledok. Dostali sme tri góly v oslabení, dopustili sme sa zbytočných faulov a keďže mala Skalica výbornú presilovku, tak to aj využila. Šance sme mali aj my, no góly sme nedali. Rozhodli presilové hry. Niektorí naši hráči zahrali hlboko pod svoje možnosti a tak gratulujem súperovi, pretože vyhral zaslúžene."