Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Škantárovci sú v roku 2017 bez predsavzatí, no s cieľom vyhrať MS

Na archívnej snímke slovenskí deblisti Ladislav a Peter Škantárovci. Foto: FOTO TASR - Michal Svítok

Práve zlatý úspech z fóra v Pau ako jediný v zbierke Škantárovcov chýba. Máme čas na to, aby sme urobili všetko pre víťazstvo, aby sme sa mohli aj tam postaviť na najvyšší stupienok, konštatoval Laco.

Bratislava 6. januára (TASR) - Olympijskí víťazi Ladislav a Peter Škantárovci si v roku 2017 želajú najmä veľa zdravia, aby sa mohli úspešne popasovať so záverečnou "zlatou" výzvou, ktorá im chýba vo vodnoslalomárskej medailovej zbierke. Rovnako ako doteraz chcú žiť spokojný život a tešiť ľudí okolo seba.

Sezónu, ktorú bratranci Škantárovci zažili, budú ťažko prekonávať. V deblkanoe získali olympijské zlato a naplno si užili radosť zo športu, ktorému sa odmalička venujú. Zvládli obe výzvy, ktoré si pred olympijskými hrami v Riu de Janeiro stanovili.

"Je potrebné si uvedomiť, že pre nás bolo ťažké dostať sa na olympiádu. Nemali sme pred sebou len zahraničných súperov, ale najmä doma silnú konkurenciu - trojnásobných olympijských víťazov bratov Pavla a Petra Hochschornerovcov. Dostať sa na olympiádu bola prvá veľká skúška, popasovať sa s ňou druhá. Sme radi, že sme mohli v našej kategórii prevziať štafetu po Hochschornerovcoch," prezradil TASR Ladislav Škantár.

V novom ročníku čakajú úspešnú dvojicu ďalšie výzvy. Z množstva menších sa vyprofilovali do hlavnej roviny dve - spolupráca s novým trénerom Pavlom Ostrovským a majstrovstvá sveta v Pau. Ešte pred Vianocami absolvovali Škantárovci pod vedením nového kormidelníka prvú časť náročnej zimnej prípravy, aby si mohli počas sviatočného obdobia užiť voľno s rodinami. "Absolvovali sme dostatok tréningov, ale ešte stále sa len spoznávame. Myslím si, že naša vzájomná spolupráca do budúcnosti bude kvalitná a prinesie svoje ovocie," dodal Peter Škantár.

Druhou veľkou výzvou nasledujúcej sezóny budú septembrové MS v Pau. Práve zlatý úspech z tohto fóra ako jediný v zbierke Škantárovcov chýba. "Neviem, či bude olympijské zlato pre nás zaväzujúce smerom k nasledujúcej sezóne. Viackrát sme však spomenuli, že v zlatej zbierke celkových medailí nám chýba titul majstrov sveta. Máme čas na to, aby sme urobili všetko pre víťazstvo, aby sme sa mohli aj tam postaviť na najvyšší stupienok," konštatoval Ladislav Škantár.

K naplneniu sezónnych cieľov nepomôžu elitným deblkanoistom novoročné predsavzatia. K tejto zvyklosti nemajú vzťah. "Neverím na predsavzatia, preto si žiadne nedávam. Snažíme sa žiť tak, aby sme boli so sebou spokojní a rovnako tak aj ľudia okolo nás. Dúfam len, že nás čaká rok plný zdravia v osobnom živote. Ak to tak bude, potom sa môžeme baviť o nejakých métach a cieľoch," zdôraznil Peter Škantár.