Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Skateboarding, športové lezenie a surfing budú aj na OH 2028

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Potvrdenie týchto športov na februárovom valnom zhromaždení MOV v Pekingu je podľa medializovaných informácií už iba formalitou.

Berlín 9. decembra (TASR) - Skateboarding, športové lezenie a surfing by sa po premiére na OH 2020 v Tokiu mohli stať pevnou súčasťou olympijského programu.

Tri tradičné disciplíny – box, vzpieranie a moderný päťboj budú na OH 2028 v Los Angeles pod prísnym dohľadom Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

"Dve 'problémové deti' olympijského hnutia, boxerský zväz AIBA a vzpieračský IWF majú mať dôvody na obavy, rovnako ako moderný päťboj, ktorý po škandalóznych obrázkoch z Tokia chce nahradiť parkúrové skákanie zatiaľ neznámou disciplínou," cituje agentúra dpa slová šéfa MOV Thomasa Bacha po štvrtkovom zasadnutí exekutívy.

AIBA upadla do nemilosti pre zapletenie sa do korupčných káuz a verdiktom rozhodcov z OH 2016, IWF sa stala neslávne známou pre množstvo dopingových škandálov a krytie nekalých praktík.

Potvrdenie skateboardingu, športového lezenia a surfingu na februárovom valnom zhromaždení MOV v Pekingu je podľa medializovaných informácií už iba formalitou.