Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Skoky na lyžiach: Súťaž miešaných tímov vo Willingene vyhrali Nóri

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Súťaž poznačili nepriaznivé poveternostné podmienky a odskákalo sa iba jedno kolo. Silný vietor sa postaral aj o niekoľko adrenalínových momentov.

Willingen 3. februára (TASR) - Nórski skokani na lyžiach sa stali víťazmi piatkových pretekov miešaných tímov na podujatí Svetového pohára v nemeckom Willingene. Štvorica Anna Odine Strömová, Marius Lindvik, Silje Opsethová a Halvor Egner Granerud vyhrala s náskokom 35,5 bodu pred Rakúšanmi. Tretí skončili domáci Nemci s mankom 40,8 b.

Súťaž poznačili nepriaznivé poveternostné podmienky a odskákalo sa iba jedno kolo. Silný vietor sa postaral aj o niekoľko adrenalínových momentov. Slovinec Timi Zajc doletel jeho zásluhou až na métu 161,5 m, o 8,5 metra za oficiálny rekord mostíka. Dopadol z veľkej výšky takmer na rovinu a hranicu ohrozujúcu zdravie. Skok neustál, no dokázal po ňom odísť z priestora cieľa po vlastných nohách.

Oficiálny rekord mostíka Klemensa Muraňku o jeden a pol metra prekonala aj Juki Itóová. Japonka po dopade na značku 154,5 m taktiež skok neustála a nebude sa počítať ako nový rekord, no dokázala aspoň plynulo prejsť cieľovým priestorom.

Svetový pohár v nemeckom Willingene - miešané tímy:

1. Nórsko (Anna Odine Strömová, Marius Lindvik, Silje Opsethová, Halvor Egner Granerud) 450,6 b.,
2. Rakúsko 415,1,
3. Nemecko 409,8,
4. Japonsko 375,8,
5. Slovinsko 367,4,
6. USA 270,0.