Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Podľa Školkovej berú Francúzi pandémiu na ľahkú váhu

Danciele DaRochaová z Brazílie (vľavo) a vpravo Martina Školková zo Slovenska v prípravnom zápase v hádzanej žien medzi Slovenskom a Brazíliou 7. júna 2013 v Nitre. FOTO TASR - Henrich Mišovič Foto: TASR Henrich Mišovič

Verím, že tieto opatrenia majú zmysel a dokážeme ich dodržiavať, aby sme sa už čoskoro vrátili do 'starého' života a k povinnostiam tak, ako sme naučení, dodala Školková.

Nice 29. marca (TASR) - Slovenská hádzanárka Martina Školková pôsobí už od roku 2009 na klubovej úrovni vo Francúzsku. Počas prebiehajúcej pandémie koronavírusu sa rozhodla zostať v Nice, hoci tamojšiu najvyššiu súťaž prerušili. "Stále si myslím, že Francúzi to naďalej celkovo berú na ľahkú váhu," povedala v rozhovore pre oficiálny portál Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

"Ja som zostala v Nice. Myslím si, že to bolo správne rozhodnutie, aj keď nie ľahké. Samozrejme, každý chce byť momentálne doma s rodinou, ale ja som tú moju nechcela vystavovať riziku a ohrozovať ju. Nariadili nám karanténu 14 dní a tým pádom som to už nechcela riskovať. Stále čakáme na ďalšie kroky od kompetentných," uviedla štvornásobná víťazka ankety o najlepšiu hádzanárku SR.

Vo Francúzsku najskôr k prísnejším opatreniam v súvislosti s koronakrízou pristupovali vlažne. "Chýba im disciplína na plnenie nariadení aj napriek tomu, že sme v 14-dňovej karanténe. Momentálne máme možnosť vychádzať z domu len na jednu hodinu denne, pohyb je obmedzený. Večer po 22. hodine do piatej hodiny ráno je zákaz vychádzania. Skutočne je to zvláštna situácia aj pre mňa osobne. Človek vyjde von len v prípade, že si ide zabehať, do lekárne alebo na nevyhnutný nákup a aj to musíme byť osamote."

Školková hrala deväť rokov za Cercle Dijon Bourgogne, v roku 2018 zamierila do OGC Nice Côte d’Azur Handball. "Dostali sme tréningový plán a už je na nás, aby sme sa udržovali vo forme. Tréner je s nami v kontakte, zaujíma sa, či sme všetky v poriadku a zdravé. Čakáme na ďalšie opatrenia od štátu ohľadom nariadenej karantény a od federácie, či nám predčasne ukončia ligu alebo nie. Máme zaistené miesto v play off. Netrúfam si povedať, ako to celé dopadne a či vôbec ešte bude možnosť ligu dokončiť. Všetko závisí od vývoja situácie."

Bývalá dlhoročná reprezentantka verí, že sa situácia zlepší čo najskôr. "Rozhodne to netreba brať na ľahkú váhu. Verím, že všetky opatrenia sa dejú z jediného dôvodu, a to čo najviac ochrániť nás ľudí, veď zdravie máme len jedno. Situácia nie je jednoduchá. Každý deň prichádzajú nové informácie o stave a počte ochorení, valia sa na nás zo všetkých strán. Verím, že tieto opatrenia majú zmysel a dokážeme ich dodržiavať, aby sme sa už čoskoro vrátili do 'starého' života a k povinnostiam tak, ako sme naučení," dodala 35-ročná spojka pre slovakhandball.sk.