Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Škriniar dohrá sezónu v Interi, Marotta rešpektuje jeho rozhodnutie

Na snímke slovenský futbalista Milan Škriniar (Inter Miláno). Foto: TASR - AP

Taliansky a francúzsky klub rokovali o tom, či Škriniar zamieri do PSG ešte počas zimného prestupového obdobia alebo až v lete.

Miláno 1. januára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar definitívne dohrá prebiehajúcu sezónu v milánskom Interi. Do Paríža St. Germain, s ktorým podpísal cez víkend zmluvu, odíde až v lete ako voľný hráč.

Prestup Škriniara už v januárovom transferovom období napokon stroskotal, podľa šéfa exekutívy talianskeho klubu Beppeho Marottu mal konečné slovo v rozhodovaní samotný hráč. Inter si chcel 27-ročného obrancu udržať, no rokovania o predĺžení zmluvy neboli úspešné. "Sú hráči, ktorí neustále menia dres. Je to niečo, čo musíme akceptovať, má to ďaleko od futbalovej romantiky či vášne. Nepáči sa nám to, ani našim fanúšikom, no hráči sú profesionáli," uviedol Marotta pre SportMediaset.

Taliansky a francúzsky klub rokovali o tom, či Škriniar zamieri do PSG ešte počas zimného prestupového obdobia alebo až v lete. Podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana, ktorý v utorok informoval o nedohode klubov, žiadal Inter za okamžitý prestup 20 miliónov eur. PSG však núkal maximálne polovičnú sumu. Podľa denníka L'Equipe pricestoval do Milána dokonca aj prezident PSG Nasser Al-Khelaifi, aby osobne pomohol k dotiahnutiu príchodu slovenského stopéra už v januári, no "nerazzurri" nemienili zľaviť prestupovú čiastku. Odchod Škriniara mal byť zo strany Interu podmienený aj nájdením adekvátnej náhrady. Milánčania lanárili Turka Meriha Demirala z Atalanty, no jeho príchod nevyšiel.

Kapitán slovenskej reprezentácie tak zostane v Interi aj v záverečných šiestich mesiacoch jeho zmluvy. "Škriniar urobil rozhodnutie, na ktoré má právo a my sme povinní ho rešpektovať. Sme presvedčení, že v nasledujúcich mesiacoch bude demonštrovať rovnaký profesionalizmus a serióznosť, ako tomu bolo doteraz," dodal Marotta.

Hráči Interu nepochybujú, že Škriniar vydá v jarnej časti Serie A zo seba maximum. "Nemyslím si, že špekulácie o jeho budúcnosti nás nejako ovplyvnili. Milan hrá stále na vysokej výkonnostnej úrovni. Nateraz zostáva v tíme a nepochybujem, že až do konca sezóny bude podávať stopercentné výkony," tvrdí Škriniarov spoluhráč z obrany Matteo Darmian.

Slovenský stopér nefiguroval v kádri Interu v utorkovom súboji štvrťfinále Talianskeho pohára proti Atalante Bergamo (1:0). Tréner "nerazzurri" Simone Inzaghi mu dal voľno, aby sa mohol koncentrovať na rokovania. "Rozhodol som sa ho nezaradiť na súpisku, aby mohol byť sám, no nie sú s ním žiadne problémy. Zostane v našom tíme až do 30. júna. Bude s nami naďalej trénovať a ja rozhodnem, v ktorom zápase ho využijem," povedal Inzaghi.

Podľa experta Gianlucu Di Marzia zo Sky Sport Italia vedenie Interu vlani v lete odmietlo ponuku PSG na Škriniarov prestup v hodnote 50 milióna eur v nádeji, že sa s ním dohodne na predĺžení spolupráce. K nej však nakoniec nedošlo. Parížania kontrovali v zime lukratívnou zmluvou s vysokým podpisovým bonusom. Napokon sa nerealizoval ani prestup v zimnom období, PSG boli ochotní ponúknuť Interu maximálne sedem miliónov eur, plus ďalšie tri milióny v bonusoch. Hráč tak zamieri do PSG až v júli. "K prestupu Škriniara v januárovom období nebolo nikdy blízko," tvrdí Di Marzio.

Škriniar odštartoval profesionálnu kariéru v Žiline, odkiaľ prestúpil v januári 2016 do Sampdorie za 5,2 miliónov eur. V Janove zotrval jeden a pol sezóny a v lete 2017 odišiel do Interu za 34 miliónov eur, čo je doteraz najvyššia prestupová čiastka za slovenského futbalistu.

V drese "nerazzurri" odohral vo všetkých súťažiach 242 zápasov, strelil jedenásť gólov a pridal päť asistencií. S Interom získal v sezóne 2020/2021 majstrovský titul, v uplynulej sezóne Taliansky pohár a dvakrát sa tešil z triumfu v Superpohári. V národnom drese odohral 54 zápasov a strelil tri góly. V Paríži St. Germain si môže zahrať s hviezdami ako Lionel Messi, Kylian Mbappe či Neymar.