Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Škriniar dohrá sezónu v Interi, podľa L´Equipe odíde do Paríža v lete

Na snímke uprostred slovenský obranca Interu Milan Škriniar opúšťa ihrisko po tom, ako inkasoval druhú žltú kartu v zápase 19. kola talianskej Serie A vo futbale Inter Miláno - Empoli FC v pondelok 23. januára 2023. Foto: TASR/AP

Podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana, ktorý v utorok informoval o nedohode klubov, žiadal Inter za okamžitý prestup 20 miliónov eur. PSG však núkal maximálne polovičnú sumu.

Miláno 31. januára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar s najväčšou pravdepodobnosťou dohrá prebiehajúcu sezónu v milánskom Interi. Do Paríža St. Germain, s ktorým podpísal cez víkend zmluvu, odíde podľa portálu lequipe.fr až v lete ako voľný hráč.

Taliansky a francúzsky klub absolvovali rokovania o tom, či 27-ročný stopér zamieri do PSG ešte počas zimného prestupového obdobia alebo až v lete. Podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana, ktorý v utorok informoval o nedohode klubov, žiadal Inter za okamžitý prestup 20 miliónov eur. PSG však núkal maximálne polovičnú sumu.

Škriniar odštartoval kariéru v Žiline, odkiaľ prestúpil v januári 2016 do Sampdorie za 5,2 miliónov eur. V Janove zotrval jeden a pol sezóny a v lete 2017 odišiel do Interu za 34 miliónov eur, čo je doteraz najvyššia prestupová čiastka za slovenského futbalistu.

V drese "nerazzurri" odohral vo všetkých súťažiach 242 zápasov, strelil jedenásť gólov a pridal päť asistencií. S Interom získal v sezóne 2020/21 titul, v uplynulej sezóne Taliansky pohár a dvakrát sa tešil z triumfu v Superpohári. V národnom drese odohral 54 zápasov a strelil tri góly.

V Paríži St. Germain si môže zahrať s hviezdami ako Lionel Messi, Kylian Mbappé, či Neymar.