Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Škriniar po víťaznom góle ďakoval Žirafe, už sa sústredí na Superpohár

Slovenský futbalista v drese Interu Miláno Milan Škriniar (vľavo) sa teší po strelení gólu v zápase 21. kola talianskej Serie A Inter Miláno - Lazio Rím v Miláne v nedeľu 9. januára 2022. Foto: TASR/AP

Dvadsaťšesťročný Škriniar mal po víťaznom góle skvelú náladu a ďakoval najmä kolegovi z obrany.

Miláno 10. januára (TASR) - Obrancovia Milan Škriniar a Alessandro Bastoni sa stali gólovými hrdinami nedeľného duelu 21. kola futbalovej Serie A. Domáci Inter Miláno v ňom zvíťazil nad Laziom Rím 2:1 a vedie tabuľku o bod pred mestským rivalom AC, pričom má zápas k dobru. Slovenský reprezentant strelil tretí ligový gól v ročníku a úradujúci majster zaznamenal ôsmy ligový triumf za sebou.

Dvadsaťšesťročný Škriniar mal po víťaznom góle skvelú náladu a ďakoval najmä kolegovi z obrany. Bastoni sám prvý gól dal a na druhý Slovákovi prihral. V 67. minúte Škriniar za stavu 1:1 vyskočil v päťke na center Bastoniho a hlavou umiestnil loptu od brvna do siete. Bol to pre neho štvrtý tohtosezónny gól vo všetkých súťažiach. "Vždy je pekné dať gól. Som šťastný, že som ho strelil a že sme zvíťazili. A som veľmi rád aj kvôli Gerrymu, ktorý mi adresoval skvelú asistenciu. Samozrejme, Gerry je Bastoni, prezývame ho tak, pretože vyzerá ako žirafa," citoval oficiálny web Interu Škriniara, ktorého gól bol v tejto sezóne už trinásty hlavou pre "Nerazzurri". Slovák presný zásah poriadne oslávil: "Šmýkal som sa po kolenách a myslím si, že som si ich celkom pekne oškrel. Ten gól padol preto, lebo keď má loptu Alexis Sanchez, vždy očakávame, že niečo vymyslí. Teraz si vybral na ľavej strane úplne voľného Bastoniho."

Obhajca titulu nehral zápas s Bolognou, ktorú paralyzoval koronavírus. Mal čas na tréning, čo mu príde vhod aj vzhľadom na stredajší duel o taliansky Superpohár proti Juventusu Turín na San Sire. "Výhru si užijeme. Tvrdo sme cez sviatky pracovali. Proti Bologni sme nehrali, takže sme mali ešte viac času potrénovať. Už od pondelka sa sústredíme na Superpohár. Bude to ťažké, ale chceme ďalšiu trofej, pre nás aj našich fanúšikov. Áno, bude to špeciálny zápas, ale také sú proti Juventusu vždy. Sme si istí, že sme pripravení," dodal Škriniar.

Víťazstvo malo špeciálnu príchuť aj pre trénera Interu Simoneho Inzaghiho, keďže ho dosiahol proti bývalému klubu. "Potrebovali sme pokračovať takýmto spôsobom, pretože všetci naši priami rivali zvíťazili. Nie je čas myslieť si, že si môžeme vydýchnuť, musíme víťaziť aj ďalej," citovala Inzaghiho agentúra AFP.

Lazio je v tabuľke na 8. mieste, má 32 bodov rovnako ako mestský rival AS. Ten doma viedol nad Juventusom 3:1, ale "starej dáme" sa potom podaril skvelý obrat, jej hráči vsietili za sedem minút tri góly a bodovali naplno, aj napriek vylúčeniu Matthijsa de Ligta. Tréner AS Jose Mourinho si opäť raz nedával servítku pred ústa a spochybnil prístup vlastných zverencov: "Kompletne sme zápas kontrolovali 70 minút. Hrali sme počas nich veľmi dobre. Potom prišiel psychický kolaps. Keď sa človek dostane do bahna, mal by sa dokázať spamätať a ukázať, z čoho je kovaný. No tu sú v kabíne hráči, ktorí sú príliš pohodlní, príliš slabí."