Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Škrtel sa podľa talianskych médií dohodol s Atalantou na ročnej zmluve

Na archívnej snímke kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel. Foto: TASR - Michal Svítok

Tridsaťštyriročný stopér pôsobil v uplynulej sezóne vo Fenerbahce Istanbul, s tureckým klubom však nepredĺžil zmluvu a bol voľný hráč.

Bergamo 9. augusta (TASR) - Bývalý slovenský futbalový reprezentant Martin Škrtel bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v tíme talianskeho prvoligistu Atalanta Bergamo. Tretí tím uplynulého ročníka Serie A to dnes večer potvrdil na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Už predtým o Škrtelovom príchode informovali viaceré médiá z Apeninského polostrova, podľa portálu www.stadiosport.it podpísala Atalanta s novým hráčom ročný kontrakt s opciou na ďalšiu sezónu.

Tridsaťštyriročný stopér pôsobil v uplynulej sezóne vo Fenerbahce Istanbul, s tureckým klubom však nepredĺžil zmluvu a bol voľný hráč. V médiách sa skloňoval aj jeho prestup do Glasgowu Rangers či FC Parma.

Atalanta si v uplynulom ročníku zahrala vo finále Talianskeho pohára, v ktorom prehrala s Laziom Rím 0:2, obsadila 3. miesto v Serii A a v nadchádzajúcej sezóne sa predstaví v skupinovej fáze Ligy majstrov. Škrtel priniesol želané skúsenosti do stredu obrany.

Za sebou má bohatý futbalový životopis. Profesionálnu kariéru odštartoval v Trenčíne, z ktorého v roku 2004 prestúpil do Zenitu Petrohrad a po ďalších štyroch si ho vyhliadol slávny FC Liverpool. V drese "the Reds" odohral dokopy 320 duelov a strelil 18 gólov, zahral si v Lige majstrov i Európskej lige a získal jednu trofej. Vo finále Ligového pohára v roku 2012, v ktorom Liverpool zdolal Cardiff po penaltovom roztsrele, dokonca sám skóroval. Po deviatich sezónach v Premier League strávil uplynulé tri vo Fenerbahce Istanbul. Štvornásobný víťaz ankety o slovenského Futbalistu roka odohral v národnom drese 103 zápasov a strelil šesť gólov, predstavil sa na MS 2010 v Juhoafrickej republike a EURO 2016 vo Francúzsku.