Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

SKVELÉ SPRÁVY: Molčan postúpil už do 3. kola dvojhry Wimbledonu

Slovenský tenista Alex Molčan sa teší po bodovom zisku počas zápasu s Američanom Marcosom Gironom v 2. kole grandslamového tenisového turnaja Wimbledon v Londýne 30. júna 2022. Molčan sa prebojoval už do 3. kola wimbledonskej dvojhry. V druhom kole zdolal Američana Marcosa Girona hladko 6:3, 6:2, 6:4. Foto: TASR/AP

V druhom dejstve si Molčan po dvoch brejkoch vybudoval rozhodujúci náskok 4:0. Zverenec trénerov Mariána Vajdu a Karola Becka diktoval tempo, robil minimum nevynútených chýb.

Wimbledon 30. júna (TASR) - Slovenský tenista Alex Molčan sa prebojoval už do 3. kola wimbledonskej dvojhry. V druhom kole zdolal Američana Marcosa Girona hladko 6:3, 6:2, 6:4. Jeho ďalším súperom bude v sobotu jedenásty nasadený Gironov krajan Taylor Fritz. Molčan na tráve All England Clubu vyrovnal svoje grandslamové maximum z vlaňajšieho US Open.

Najlepší slovenský singlista v úvodnom geme stratil vlastné podanie, hneď vzápätí však kontroval rebrejkom a dostal sa na koňa. Za stavu 3:2 opäť zobral Gironovi servis a prvý set získal vo svoj prospech. Molčan výborne returnoval, hral variabilne, vo výmenách dokázal Girona rozbehať. Na jeho konto pribúdali winnery z forhendu i bekhendu, vychádzali mu aj stopbaly. "Dnes to bol z mojej strany veľmi dobrý výkon od začiatku až do konca. Hneď v prvom geme ma súper síce brejkol, ale potom som hral stabilne. Darilo sa mi na servise aj returne, celkovo som sa na dvorci cítil komfortne. Dostával som sa k tej hre, ktorú som si pred zápasom stanovil. Veľmi veľa lôpt som vyhral aj na sieti. Celkovo ten zápas hodnotím veľmi pozitívne," uviedol Molčan pre stz.sk.

V druhom dejstve si Molčan po dvoch brejkoch vybudoval rozhodujúci náskok 4:0. Zverenec trénerov Mariána Vajdu a Karola Becka diktoval tempo, robil minimum nevynútených chýb. V treťom sete rýchlo odskočil Gironovi na 2:0 a prvý vzájomný zápas s Američanom už s prehľadom dotiahol do úspešného konca. Molčan štartuje v hlavnej súťaži Wimbledonu prvýkrát, v úvodnom kole vyradil v štyroch setoch Španiela Pedra Martineza. Teraz ho čaká Fritz. "Je to kvalitnejší hráč, tento rok má veľmi dobré výsledky. Pred Wimbledonom vyhral turnaj v Eastbourne, takže aj na tráve sa mu darí. Verím, že zvolíme správnu taktiku a že podám dobrý výkon. Budem sa snažiť diktovať hru. Verím si, šanca tam určite je. Dám do toho všetko," povedal Molčan.

muži - dvojhra - 2. kolo:

Alex MOLČAN (SR) - Marcos Giron (USA) 6:3, 6:2, 6:4