Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slafkovský nedohral duel na ľade Chicaga

Na archívnej snímke Juraj Slafkovsky z Montrealu Canadiens (vľavo) sa snaží ovládať puk, zatiaľ čo Jake Christiansen z Columbus Blue Jackets bráni. Foto: TASR/AP

Slafkovský odohral 7:53 minút, po kolízii s Dickinsonom mu z ľadu museli pomáhať spoluhráči. O triumfe Montrealu rozhodol v nájazdoch Kirby Dach, bývalý hráč Chicaga.

New York 26. novembra (TASR) - Hokejisti Washingtonu Capitals zvíťazili v piatkovom dueli zámorskej NHL nad Calgary Flames 3:0. V drese domácich odohral obranca Martin Fehérváry vyše 18 minút, v drese "plameňov" dostal Adam Ružička priestor opäť v prvom útoku. Útočník Montrealu Juraj Slafkovský nedohral zápas na ľade Chicaga, v tretej tretine po tvrdom súboji s Jasonom Dickinsonom opustil klzisko. Canadiens triumfovali 3:2 po nájazdoch.

Ružička odohral 13:22 minút, na bránku vyslal dve strely. Fehérváry zanamenal jednu strelu, jednu plusku a päť bodyčekov.

Slafkovský odohral 7:53 minút, po kolízii s Dickinsonom mu z ľadu museli pomáhať spoluhráči. O triumfe Montrealu rozhodol v nájazdoch Kirby Dach, bývalý hráč Chicaga.

Hráči Bostonu Bruins zdolali Carolinu Hurricanes 3:2 po predĺžení a vytvorili nový rekord ligy. Ako prvý tím v histórii dokázal zvíťaziť v 12 domácich zápasoch v rade od štartu sezóny.

Hostia z Caroliny viedli po 20 minútach 2:0, ale domáci otočili duel. Triumf "medveďov" zariadili českí hokejisti. David Krejčí strelil dva góly a jeho spoluhráč David Pastrňák rozhodol duel v 4. minúte predĺženia v presilovej hre.



NHL-výsledky


Boston Bruins - Carolina Hurricanes 3:2 pp,
Washington Capitals - Calgary Flames 3:0,
Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs 3:4,
Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens 2:3 pp a sn