Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slafkovský nedohral duel na ľade Rangers, čakajú ho vyšetrenia

Na snímke brankár Floridy Panthers Sergei Bobrovskij a slovenský útočník Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský v zápase NHL vo štvrtok 29. decembra. Foto: TASR - AP

Canadiens nastúpia na ďalší duel v noci na utorok doma proti Winnipegu.

Montreal 16. januára (TASR) - Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský absolvuje po pondelňajšom zápase na ľade New Yorku Rangers (2:1) lekárske vyšetrenia. V 52. minúte odišiel z ľadu s bolestivou grimasou a ťažko dostupoval na ľavú nohu. Podľa zámorských médií utrpel zatiaľ bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela.

Slafkovský nastúpil na krídle štvrtej formácie s Christianom Dvorakom a Michaelom Pezzettom. Na ľade odohral 9:04 min a okrem mínusového bodu si pripísal aj dve trestné minúty, dve strely na bránku, dve zblokované strely a jednu stratu puku. Na kanadský bod čaká už mesiac, zatiaľ naposledy bodoval asistenciou 14. decembra proti Ottawe. Slafkovský mal v prvej tretine na dosah svoj piaty gól v sezóne, ale v prečíslení dvoch proti jednému mu brankár Igor Šesťorkin zmaril príležitosť efektným zákrokom. V druhej časti si najskôr odsedel menší trest za držanie a po návrate na ľad opäť fauloval. Počas signalizovaného trestu strelil Artemij Panarin vyrovnávajúci gól na 1:1.

Canadiens nastúpia na ďalší duel v noci na utorok doma proti Winnipegu.