Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slafkovský sa ospravedlnil Luffovi, ten to prijal

Na snímke hokejista Juraj Slafkovský získal ocenenie Najlepší hráč do 20 rokov, Najlepší útočník a Hokejista roka počas odovzdávania ocenení Hokejista roka 2022 v Bratislave 11. augusta 2022. Foto: TASR

Tohtoročná jednotka draftu dostala za napadnutie zozadu trest 5+DKZ. Luffovi neskôr Slafkovský poslal esemesku.

Montreal 15. novembra (TASR) - Juraj Slafkovský sa ospravedlnil kanadskému útočníkovi Detroitu Red Wings Mattovi Luffovi za nepríjemný zákrok. Ten jeho ospravedlnenie prijal. Slovenský útočník by sa mal vrátiť do zostavy Canadiens v zápase Montrealu proti New Jersey v noci na stredu.

Tohtoročná jednotka draftu dostala za napadnutie zozadu trest 5+DKZ. Luffovi neskôr Slafkovský poslal esemesku. „Odpovedal mi a poďakoval, že som si našiel čas. Myslím si, že to bolo to najmenej, čo som mohol urobiť,“ povedal 18-ročný útočník Montrealu.

Za zákrok dostal aj trest od disciplinárnej komisie, tá mu udelila dištanc na dve stretnutia. „Nemal som veľkú rýchlosť, je však náročné, keď ste o 20 kilogramov ťažší ako ostatní. Vôbec som sa nesnažil ho tvrdo naraziť,“ dodal k incidentu, ktorý sa odohral 9. novembra v zápase Montrealu proti Detroitu.

Slafkovský žiadne špeciálne rozhovory pred návratom do zápasu s trénerom Martinom St. Louisom neabsolvoval. „Nechám ho hrať. Musí sa trochu prispôsobiť,“ poznamenal pre Trend Detail News hlavný kouč Canadiens.

„Chcem dokončovať každý súboj, keď budem na ľade. Je to vec, ktorá nám môže pomôcť vyhrávať zápasy,“ uzavrel slovenský útočník, ktorý má v desiatich zápasoch na konte tri presné zásahy.